| Mobile | RSS

Felszólították Orbánt a NATO nevében, hogy ne találkozzon Putyinnal!

OLKT.net

BELPOLITIKAKÖZÉLETKözzétéve 2022 jan 24.

Vlagyimir Putyin Orosz államfő és Orbán Viktor (Fidesz-KDNP) miniszterelnök.

Vlagyimir Putyinnal február 1-re tervezett moszkvai találkozója lemondására szólította közleményében Orbán Viktor miniszterelnököt az Egységben Magyarországért néven egyesült ellenzék. Szerintük az ukrajnai konfliktus körüli feszült helyzetben “kifejezetten káros és a nemzeti érdekeinkkel ellentétes” egy ilyen baráti találkozó, mivel azt sugallja, hogy “a NATO és EU tagállamok nem egységesek Putyin javaslatainak elutasításában”.

Ezzel pedig szerintük a magyar miniszterelnök “közvetve bátorítja az orosz elnököt a jelenlegi feszült helyzet további eszkalálására”.

Amiatt is aggódnak, hogy a hírek szerint a találkozón “döntő lépést kívánnak tenni Paks 2 építése kapcsán”, illetve egy újabb, “Magyarország számára előnytelen” gázmegállapodást is tető alá akarnak hozni.

Közleményükben röviden ismertették, hogy az elmúlt hónapokban “állandósult az orosz katonai fenyegetés” Ukrajnával szemben, illetve arra is, hogy az orosz vezetés újra saját érdekszférájába kívánja vonni Közép-Európa egykori szocialista országait.

“Az Egységben Magyarországért szövetség üdvözli, hogy mind az Egyesült Államok vezetése, mind a NATO egyértelműen elutasítja az orosz vezetés abszurd, a mi biztonságunkat és szuverenitásunkat alapjaiban fenyegető javaslatait” – írták, hozzátéve, hogy a magyar kormánytól is ugyanezt várnák, ám “a más esetekben szuverenitásunkra oly kényesnek és sértődékenynek mutatkozó” kormány “egyáltalán nem utasította vissza az orosz javaslatot”.

fecsego.eu//

Leave a Reply 52 megnézve, 1 alkalommal mai nap |