< Böngészés > Főoldal / EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, Fecsegő hírek, Fogyasztóvédelem, főszerkesztő blogja, Katasztófavédelem, Közélet, Kultúra, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: Időjárás/Tornádóval érkezett a hózápor Görögországban – videó

| Mobile | RSS

Időjárás/Tornádóval érkezett a hózápor Görögországban – videó

Vastag hó borította be Athén környékét. A görög szigeteket elérő hózáporokhoz még tornádó is társult.

Hatalmas havazásokat okozott Görögországban az Elpis névre keresztelt mediterrán ciklon. Fölközi-tenger felett lévő nedves levegő az északról érkező fagyos légtömeggel keveredve kiadós havazást okozott Athén környékén és az Égei-tenger több szigetén is, sőt még Krétát is beborította a hó. Többfelé 20 centit meghaladó hótakaró takarta be tájat nem kis nehézséget okozva a helyiek számára – írja az Időkép.

A hóborította mediterrán tengerpartok szürreális látványát azonban még tovább lehet fokozni. A ciklon közelsége ugyanis kedvező feltételeket teremtett térségben a víztölcsérek kialakulásához is. A víztölcsérek ugyan nem számítanak ritkaságnak a görög partok közelében, viszont ritkán látni olyan felvételt róluk, amikor egy víztölcsér partot érve a havas felszínre érkezik meg.

Az Athéntól keletre fekvő Androsz szigetét elérő hózápor mellé ugyanis tornádó is társult.

fecsego.eu/ma.hu

Leave a Reply 341 megnézve, 1 alkalommal mai nap |