| Mobile | RSS

Közel 100 olvasonk kérte tegyem nyilvánossá e – riportot//A feketemunka elleni küzdelem, avagy a kormányprogram…

A feketemunka elleni küzdelem, avagy a kormányprogram…

Ez a cél egy zord feladat, mivel a megvalósítása szinte lehetetlen erőforrásokat mozgósít országszerte. A nehézség a polgárok, valamint a hivatalok részéről is ugyanazt a gyűlöletet váltja ki. Nem szeretnek döntéseket hozni, mivel együtt éreznek az adócsalókkal! Egy polgármesternő olyan kijelentést tette: – inkább ezt tegye, mint lopjon! Mért zavarja a hivatalokat, hisz csak élni akarnak! A kontároknak, a segédmunkásoknak is lehetnek érzékei a villamossági eszközök- gépek „szereléséhez”. A faluban több ember így él s ezekhez a körülményekhez alkalmazkodott. Az összes falvakban vannak fodrászok, szobafestők, autószerelők, asztalosok, villanyszerelők s még sorolhatnám. Sok állampolgárt zavar a kopogás, a reszelés, a csiszolás hangja, ám egy emberért nem fogjuk büntetni a kontárokat, feketemunkásokat. Vagy megszokja, vagy megszökik.

 • HMMMM! Ez akkor is adócsalás! Az állami büdzsé kivérzik asszonyom. Az önkormányzatok deficitesek, s rá vannak szorulva az állam emlőjére. Az adóbevételekből finanszírozzák az Önök működését- hanyagságát egyaránt.
  A kormány nyílt támadást intézett az adócsalók ellen! A bírságok bevételét a NAV –ra bízta. Jelenleg az ország lakosságának 18-25 % – a dolgozik a feketemunka setét birodalmában! A kontárokról már nem is beszélve. Azt is büntetném aki (k) nem jelzik a feketemunkát, s nem tesznek ellene lépéseket, pláne, ha önkormányzati képviselők, jegyzők, polgármesterek.
 • A NAV nem veszi komolyan a közérdekű állampolgári bejelentéseket?
 • Véleményem szerint nem! A falusi adócsalók közül nem sokat büntettek meg. Az önkormányzatoknak nem áll érdekében a büntetés kiszabása, mert a következő választásokon nem jutnának vissza a bársonyszékbe. Ergó – mért működnének együtt a NAV- val?
 • Talán azért mert az államapparátushoz tartoznának, vagy nem?
 • Mi a véleménye a képviselőtestületnek erről a jelenségről?
 • Mindenről tudnak. Egymásra mutogatnak. A polgármester a jegyzőre, az a képviselőkre…. ez mókuskerék effektus! A Lényeg az, a sok bába között elvesszen az adó! (kinek a zsebébe folynak a milliók szerkesztő)
  A hivataloknak ez jól jön, mivel nem kell semmit tenniük! Udvariasan érkezett számukra az EU idevonatkozó törvénye… egyszer már „vizsgálták” (szándékosan rosszul) ezt követően már nem kötelező! – élnek is ezzel a lehetőséggel! Így a feketemunkások vígan – dalolva dolgozhatnak…
  Ezzel a törvénnyel a bejelentő állampolgárt ellehetetlenítették! Látja milyen egyszerű! Orbán törvénye, mire leér, s észreveszik a gáncsot, elillan a várt adóbevétel. Az önkormányzat alkalmazza a sün jelszót… (továbbra is kinek a zsebébe folyok az adó szerkesztő)
 • Vannak olyan hivatalok, akik nem akarnak büntetni, pénzbírságot kiszabni, csak figyelmeztetnek „kilóra”? Erről mi a véleménye?
 • Hallottam róla! Ez miatt nem megy az adóbehajtás! Példa erre a falusi hivatalok, ott mindenki mindenkit ismer… a büntetés ez miatt lehetetlen…. mért pont én zabolázzam az adócsalót… lánykorom óta ismerem… a szomszédom… nem akarok összeveszni vele… a tisztviselők is velük dolgoztatnak! – még sorolhatnám. A falu sajátossága, ha baj van, akkor sün! (E várfalat komoly büntetésekkel muszáj szétzúzni!!! Amíg nem tudnak határozott igent mondani, addig az adócsalás tekintélyrombolóvá terebélyesedett, a szerkesztő)
 1. szeptember 2011 -oil-

,

Leave a Reply 94 megnézve, 1 alkalommal mai nap |