< Böngészés > Főoldal / Deszki Közélet, EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, Fogyasztóvédelem, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság, White House / Blog article: Színes-posta-Norvégia-Skócia Norvégiában került elő egy 25 éve tengerbe dobott palackposta

| Mobile | RSS

Színes-posta-Norvégia-Skócia Norvégiában került elő egy 25 éve tengerbe dobott palackposta    Osló, 2022. január 26., szerda (MTI) – Norvégiában került elő egy skót kislány 25 éve tengerbe dobott palackpostája.

    Joanna Buchan nyolcéves volt, amikor 1996-ban Peterhead partjainál egy halászhajóról egy iskolai projekt keretében az Északi-tengerbe dobta a kézzel írott levelét tartalmazó palackot – írja a BBC hírportálja.
    Végül 1287 kilométerrel távolabb, az észak-norvégiai Gasvaer közelében találta meg Elena Andreassen Haga, aki a közösségi média segítségével akadt rá a levél feladójára. A zöld üvegre 2020 nyarán bukkant rá, a Facebookon küldött üzenetét azonban Johanna egészen hétfőig nem nyitotta meg.
    Johanna Buchan ma már orvosként dolgozik az ausztráliai Új-Dél-Walesben. Mint mondta, halványan emlékszik arra, hogy a Peterheadi Központ Iskolában foglalkoztak a projekttel és üzenetet írt, melyet 1996-ban Peterhead mellett dobtak vízbe.
    Gyöngybetűkkel írt levelében beszámolt kutyájáról, az iskolai projektről és még arról is, mit gondol az ellenkező nemről: “Egyébként utálom a fiúkat”.
    A levelet olvasva “halálra nevette magát”. “Van benne pár igazán kedves sor például arról, ami akkoriban fontos volt számomra. Bárcsak el tudnám mesélni az akkori tanáromnak, aki előállt ezzel az ötlettel” – mondta Johanna Buchan.


fecsego.eu/MTI

Leave a Reply 662 megnézve, 1 alkalommal mai nap |