| Mobile | RSS

Újra Varga Judit engedélyezi azokat a nemzetbiztonsági megfigyeléseket, amelyeket korábban Völner Pál

Kocsis-Cake Olivio szerint jogszerűtlen volt a jóváhagyást átadni a később a Schadl-ügyben megbukó igazságügyi államtitkárnak.

Az ellenzéki politikusok és újságírók lehallgatása Varga Judit igazságügyi miniszter kezébe kerülhetett vissza – szűrte le Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd országgyűlési képviselője Facebook-oldalán a korrupciós bűncselekményekkel gyanúsított, államtitkári pozíciójáról lemondott Völner Pál utódjának feltett írásos kérdésére adott válaszból. 

Répássy Róbert arra felvetésre, hogy az igazságügyi tárcánál most ki engedélyezi a titkos információgyűjtést, a jogszabályi előírásokra hivatkozva azt írta:„titkos információgyűjtést az igazságügyért felelős miniszter engedélyezi, (…) akadályoztatása esetén a parlamenti államtitkár helyettesíti.”Nemzetbiztonsági célú megfigyelések jóváhagyása egyébként egyértelműen Varga Judit hatáskörébe tartozik, aki, mint kiderült, tavaly a Pegasus-ügy kirobbanásáig, 2021. július 19-ig 928 ilyen akciót hagyott jóvá. Két nappal később az igazságügyi miniszter a Telexnek már azt mondta, a tárcánál ez ki van szervezve, aki az engedélyeket megadja vagy megtagadja, az a helyettese, a később a Schadl-ügyben megbukott Völner Pál. Elmondása szerint az Igazságügyi Minisztérium tartalmi kérdésekben nem dönt, az belügyminisztériumi hatáskör, az ő tárcája csak a jogszabályok betartásáért felel. Kocsis-Cake Olivio megjegyezte, azért kényszerült ilyen beadványra, mert az Igazságügyi Minisztérium sajtómegkeresésekre nem reagál. Szerinte Répássy Róbert válasza arra is utal, hogy a korábbi gyakorlat jogszerűtlen volt, hiszen a feladat Völner Pálnak való „kiszervezését” nem indokolta semmiféle akadályoztatás, hacsak a „Soros-ügynökök elleni brüsszeli harc” annak nem számít. 
„Az pedig már csak hab a tortán, hogy a megfigyelések engedélyezőjét közben egy nyomozásban megfigyelték. Még szerencse, hogy Magyarország előre megy, nem hátra…”

– fűzte hozzá Kocsi-Cake Olivio

fecsego.eu/népszava.hu

Leave a Reply 108 megnézve, 1 alkalommal mai nap |