| Mobile | RSS

Párizsba készül Orbán Viktor, de az útját titokban tartják

Kedden a magyar kormányfő már Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz utazik el. Szóltak is neki, hogy tartsa magát az EU üzenetéhez az egységről.

Népszava

SZERZŐ
PUBLIKÁLÁS DÁTUMA

2022.01.28. 14:28

KÜLDÉS LEVÉLBENLINK MÁSOLÁSA

tOrbán Viktor szombaton Párizsba látogat – értesült megbízható forrásokból a Népszava. A kormányfő a populista pártok pénteki és szombati madridi találkozója után különrepülőgéppel utazik a francia fővárosba „magánlátogatásra”. Információink szerint vasárnap fog hazatérni, majd kedden Moszkvában találkozik Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. 

A kormányfő péntek reggel a Kossuth Rádióban bejelentette, hogy moszkvai útja előtt egyeztetni fog az EU és a NATO vezetőivel az európai biztonsági helyzetről, részleteket azonban nem közölt.
Elképzelhető, hogy párizsi vizitje ezeknek a konzultációknak a sorába illeszkedik, mivel ebben a félévben Franciaország tölti be az Európai Unió soros elnöki tisztségét. Emmanuel Macron francia elnök pénteken telefonon beszél Vlagyimir Putyinnal az Ukrajna körül kialakult konfliktusról és békés rendezésének lehetőségeiről.A francia elnök pártjához (LReM) tartozó európai parlamenti képviselő, Nathalie Loiseau, aki az Európai Parlament biztonság- és védelempolitikai albizottságának elnöke, Orbán Viktor moszkvai látogatásáról az Euronewsnak csütörtökön azt mondta: – Őszintén remélem, hogy tudatában van annak, hogy mi forog kockán, és hogy tartja magát az EU üzenetéhez az egységről. A párizsi utazásról kérdéseket tettünk fel Havasi Bertalannak, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetőjének, ha válaszol, cikkünket frissítjük. Figyelemre méltó, hogy miközben a miniszterelnök részvételét az európai populista pártok madridi rendezvényén már kedden bejelentette Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője, a francia fővárosba teendő kitérőről semmit sem közöltek. A Madridba összehívott találkozón részt vesz Marine Le Pen, a francia szélsőjobboldali Nemzeti Tömörülés elnöke is, aki Emmanuel Macron legesélyesebb kihívója az áprilisi franciaországi elnökválasztáson.

fecsego.eu/népszava.hu

Leave a Reply 321 megnézve, 1 alkalommal mai nap |