| Mobile | RSS

Újabb fenyegető üzenetet adott közzé az EMMI

BELPOLITIKAKÖZÉLETKözzétéve 2022 jan 30.

Kásler Miklós EMMI miniszter

Miután az Emberi Erőforrások Minisztériuma szombaton bejelentette, hogy szerintük törvénytelen a pedagógusok hétfőre tervezett sztrájkja, az RTL Híradó megkérdezte, szankcionálják-e, ha valaki részt vesz a sztrájkban. Az EMMI válaszában azt írta:

„Fenyegetéseket nem fogalmaztunk meg. Azt is szeretnénk azonban leszögezni, hogy egy törvénytelen sztrájk szervezése nem maradhat következmények nélkül.”Hétfőn kétórás figyelmeztető sztrájkot tartanak a pedagógusok, de a pedagógus szakszervezetek szerint gyerekfelügyeletet minden iskolában biztosítanak.

Az RTL Híradónak Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke azt mondta, „azzal segítenek a legtöbbet a sztrájkoló kollégákon, ha nem vinnék a gyermekeiket az iskolába. Viszont, aki nem tudja megoldani, az oktatási intézményben minden gyermek számára a felügyeletet biztosítani fogjuk, vagy fogják azok a kollégák, akik nem sztrájkolnak”.

Azt egyelőre nem tudni, hány tanár csatlakozik a hétfői sztrájkhoz, Nagy Erzsébet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) választmányi tagja azt mondta, az EMMI levele után „nagyon sokan elbizonytalanodtak és azt mondják, hogy ilyen körülmények között nem biztosak abba, hogy bele merjenek állni a sztrájkba”.

A szervezők azt kérik, aki csatlakozik hozzájuk, vegyen fel kockás inget. A tanárok mellett kiállók konvoja hétfő délután kettőkor, a Hősök teréről indul.

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 718 megnézve, 1 alkalommal mai nap |