| Mobile | RSS

Sajtóközlemény Magyarország Ügyészsége/Taxival szállította a migránsokat a bíróság elé állított embercsempész – a Veszprém Megyei Főügyészség sajtóközleménye

2022. február 4., 9:03

Az Ajkai Járási Ügyészség embercsempészés bűntette miatt bíróság elé állított egy 55 éves budapesti férfit, aki 2021 novemberében taxival akart három migránst a jogszabályi rendelkezések megkerülésével Magyarországról Ausztriába szállítani.

A vádlott 2021. november 11-én, késő éjszaka a szerb-magyar határ közelében, egy mobiltelefonos applikáción keresztül megadott helyen vette fel az általa vezetett, taxiként üzemelő személygépkocsiba a három, magát szír, illetve iraki állampolgárnak valló migránst, akik előzőleg afgán embercsempész segítségével illegálisan léptek Magyarország területére. Az illegális határátlépők  a szállításuk díjaként előzőleg  750-1500 eurós összegeket helyeztek letétbe. 

A férfi a Magyarországon tartózkodási engedéllyel nem rendelkező személyeket az államhatár jogellenes átlépésével Ausztriába akarta szállítani, melyért egy nemzetközi pénzügyi szolgáltató cégen keresztül 600 eurót utaltak át a részére Franciaországból.

Az elkövető gépkocsijában az illegális határátlépőkkel 2021. november 22-én hajnalban a 8-as számú főúton Veszprém irányából Ausztria felé haladt, amikor a rendőrök Kamond közelében feltartóztatták és elfogták.

Az ügyészség az elkövetővel szemben gyorsított eljárásban végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabására és a közügyek gyakorlásától történő eltiltására tett indítványt az Ajkai Járásbíróságnak.

A bíróság a 2022. február 3-án meghozott ítéletével a vádlottat 2 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte és 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ügyész az ítéletet tudomásul vette, míg a vádlott és védője három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

fecsego.eu/Magyarország Ügyészsége

Leave a Reply 54 megnézve, 1 alkalommal mai nap |