| Mobile | RSS

Az Orbán-kormány hiába erőlteti mindenáron a projektet, az atlétikai stadionnak még mindig csak a váza áll

Ha az ellenzék nyer áprilisban, úgy szakad rájuk az atlétikai stadion erőltetett ütemű befejezése, hogy az elejétől fogva ellenezték az egészet. Nem jók a kilátások.

Szalai Anna

SZERZŐ
PUBLIKÁLÁS DÁTUMA

2022.02.07. 06:00

FRISSÍTVE:

2022.02.07. 07:12

KÜLDÉS LEVÉLBENLINK MÁSOLÁSA

– Fejeknek kell hullania, ha nem készül el időben az új atlétikai stadion – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter decemberben, de mindjárt hozzá is tette, hogy nem lát olyan veszélyt, ami miatt megcsúszhatna a projekt. Optimizmusát vélhetőleg az táplálta, hogy azokban a napokban került a helyére az utolsó 100 tonnás, előszerelt acél szerkezeti elem. A vázszerkezet azóta is hatalmas üres csontvázként meredezik Ferencvárosban, a Duna és a felújított HÉV pálya között. A látvány kétségkívül impozáns, csak nehéz elképzelni, hogy a jövő évi atlétikai világbajnokság idejére minden a helyére kerül: székek, mosdók, öltözők, kivetítők, elkészülnek a gyakorló pályák és rendezik a környezetet is. A projekt több hónapos csúszására utalnak a kedvezményeket biztosító, kapkodva kiadott kormányrendeletek, és a csepeli HÉV 8 hónappal meghosszabbított korábbi vágányzára is. Holott a stadionépítők kiemelt beruházásként eleve gyorsítópályára kerültek. Még környezetvédelmi eljárást se kellett lefolytatniuk a világbajnokság idején 40 ezer szurkolót befogadó létesítmény építése előtt, mivel a Nógrád megyei kormányhivatal szerint a 250 x 300 méteres ovális létesítménynek nincs jelentős környezeti hatása. Ehhez képest a fapótlási megállapodás Átlátszó által közölt műszaki dokumentációja szerint a stadion telkén és környékén több mint ezer fát vágtak ki. Egy másik, Népszava által bemutatott kormányhivatali határozat szerint a szabadtéri edzőpályák és fedett edzőcsarnok miatt kialakítandó új árvízvédelmi létesítmény környékén Natura 2000 védettségű területek is vannak, de az ott élő hódok, bogarak, halak és denevérek életére a gátépítés nem gyakorol kedvezőtlen hatást. (A gátépítés engedélyezését eleve leválasztották a stadion hatósági eljárásairól, hogy ne akadályozza azt.) Egy másik kormányrendelet-módosítás azt is lehetővé tette, hogy a stadion épületének férőhelybővítése idején – vagyis a vb alatt – az illemhelyekre vonatkozó előírásokat mobil konténerekkel is teljesíthetik. De a rendeltetésszerű használathoz szükséges parkolószámot se kell biztosítani. Fürjes Balázs államtitkár a rendezés elnyerésekor azt mondta: „több mint 1,2 milliárd tévénéző fogja követni a versenyeket, ami hatalmas reklám a fővárosnak”. Kérdés, hogy mennyire jó reklám az, ha a kamerák mobilvécéken és összevissza parkoló autókon pásztáznak.

Hiába erőlteti minden lehetséges módon a projektet az Orbán-kormány, az atlétikai stadionnak még mindig csak a váza áll. Holott másfél év múlva világversenyt kellene benne rendezni. Az ellenzék nagyon nehéz döntésekre kényszerülhet, ha áprilisban megnyerik az országgyűlési választást. Vaskos felár ellenében felgyorsítják a munkát (nagy kérdés, hogy a kivitelezést elnyert két NER-cég, a ZÁÉV és a Magyar Építő mennyire lesz szolgálatkész), vagy lemondják a világversenyt. Mindkettővel csúnya politikai kereszttűzbe kerülnének.

Fotó: Béres Márton / Népszava

A stadionépítést eredetileg a Puskást és az úszóarénát is felépítő Fürjesre bízták. Azután kieshetett a pixisből. A kormány 2018 végén létrehozta a Beruházási Ügynökséget és oda irányított át minden nagyobb állami magasépítési beruházást. Az eseményekre rálátó források szerint az ügyek átadása önmagában egy éves csúszást idézett elő. A késésre utal az is, hogy a csepeli HÉV vonalán eredetileg fél évre szóló vágányzárat meg kellett meghosszabbítani az atlétikai stadion beruházás részeként a HÉV-töltésen átvezetett, alagútban futó két út építése miatt, mivel a stadionépítők csak addigra jutottak el odáig. A stadion kivitelezését 2020 elején kellett volna elkezdeni, de akkorra a terület megtisztításával, a bontással és a tereprendezéssel se végeztek. (A Magyar Atlétikai Szövetség a verseny megrendezésének elnyerésekor abban bízott, hogy már 2019 végén megkezdődhet az építkezés.) Hosszan vajúdtak a kivitelezői tenderrel is. Az időpontok és összegek esetében igen óvatos Fürjes a Népszavának akkoriban azt mondta: az atlétikai stadion akkor készülhet el a 2023-as világbajnokságra, ha 2020 első felében aláírják a kivitelezői szerződést. Ez pedig nem sikerült. A szerződést csak 2020 novemberében írták alá, abban 48 hónapos időtartam szerepel, de ebbe a stadion visszabontása, illetve a környék parkosítása is beletartozik. Az összesen 18 ezer négyzetméteres bemelegítő pályák, a hozzájuk tartozó klubházak, az árvízvédelmi védvonal kiépítése, valamint a Kvassay-zsilip magasítása, az ehhez tartozó infrastruktúra fejlesztés megvalósítására pedig csak tavaly december végén írták ki a tendert, amelynek még nincs eredménye. A projekt jelenlegi állásáról, az ütemezési határidőkről hiába kérdeztük a Beruházási Ügynökséget és a két kivitelező céget, lapzártánkig sehonnan se kaptunk választ. Ráadásul a létesítményt nem elég a jövő augusztusi versenyre átadni, mivel a világbajnokság előtt kötelező próbaversenyeket rendezni. A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) küldöttsége idén januárban megtekintette a helyszínt. “Lenyűgözött a szervezőbizottság szenvedélye és víziója az eseménnyel kapcsolatban” – jelentette ki igen diplomatikusan Jon Ridgeon, a delegáció vezetője. A látogatás után kiadott közös közlemény szerint a stadion 2023 márciusára készül el, és három teszteseményt is rendeznek benne a vb előtt.

Stadion-számok

A stadionnak helyet adó területet, pontosabban az azt birtokló céget nettó 16,5 milliárdért szerezte meg az állam. Az építészeti terveket az úszóarénát és az új Néprajzi Múzeumot is tervező Napur Architect szállította nettó 4,7 milliárdért. A bontást, illetve a területrendezést Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége, a Fejér-B.Á.L. Zrt., illetve visszatérő partnere, a Föld-Trans Kft. végezte el 4,1 milliárd forintért. A kivitelezőket meghívásos eljáráson választotta ki az ügynökség. A Mészáros gyerekek másik cége a ZÁÉV, valamint az immáron Tiborcz István közelinek számító Magyar Építő 150 milliárdért építi fel a stadiont és a kiegészítő projekt elemeket. A műszaki ellenőrzést szintén baráti cég végzi 2,88 milliárdért. Ezek csak a nagyobb, nyilvános tételek, ráadásul nettó összegek. Az eredeti kormányhatározat „legfeljebb 204 milliárdot” írt elő a célra, bár az nem derül ki a szövegből, hogy ez nettó vagy bruttó összeg. Kérdés, hogy a végső számla mekkora lesz

fecsego.eu/népszava.hu

Leave a Reply 71 megnézve, 1 alkalommal mai nap |