| Mobile | RSS

Költségvetési csalás gyanúja miatt tettek büntetőfeljelentést – Természetesen a Fidesz nyakig benne van

BELPOLITIKAKÖZÉLETFrissítve: 2022 febr 1.

Besenyszög

Reménytelen beruházásba öntik az önkormányzati pénzt Besenyszögön, ahol a polgármester is vastagon érintett lehet – írja a magyarnarancs.hu.

Az aránylag alacsony lakosú Jász-Nagykun-Szolnok megyei kisvárosban mini vágóhidat hoztak létre, de évek óta csak veszteséget termel.

A besenyszögi polgármester, a független, de sokak szerint a Fideszhez simuló Balogh Zoltán 2014-ben találta ki, hogy létre kellene hozni a településen szúrópontot.

Balogh javasolta, hogy a teljesen önkormányzati tulajdonban lévő cég, a Bes-Ász Kft. pályázzon a létesítmény megvalósítására. A Bes-Ász pontosan addig semmit nem tevő cég volt, de már a megszüntetése is felmerült. Viszont jött a pályázati lehetőség, amit aztán meg is nyertek.

A beruházás úgy jött létre, hogy nem volt hozzá nyersanyag, és igazából kereslet sem a városban. Két hentes dolgozik heti 2 napban, eredetileg úgy tervezték, hogy naponta lesz vágás a vágóhídon.

Az önkormányzat mindenben támogatja is a Kft.-t, a testületi ülések jegyzőkönyvei szerint a szúrópont rezsijét az önkormányzat fizeti, az önerőt is, és még egy kisteherautót is vettek a hús szállítására. A legdurvább a szabálytalanságokat, hogy a Kft. vezetője az önkormányzatnál közalkalmazott, pedig ezt törvény tiltja. A kezdetektől fogva veszteséget termel. A jegyzőkönyvek szerint 3 év alatt 38 milliót buktak vele, de az önkormányzat állta a kasszát, holott ez is szabálytalan, hiszen a cég működtetése nem alaptevékenysége az önkormányzatnak.

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 94 megnézve, 1 alkalommal mai nap |