| Mobile | RSS

Orbán központi irányítás alá akar vonni minden médiumot.//Orbán veut centraliser tous les médias.

KÖZÉLETFrissítve: 2022 febr 14.

Neki ugyanis csak az az elfogadható újságírás, ami fényesre nyalja hátsóját, és hű csicskaként parancsszóra kezd véresszájú gyűlöletkeltésbe. Minden más lapot, rádiót, TV-csatornát megpróbál bekebelezni, mint a kisgömböc.

Orbán azt ígérte, egyetlen sajtóorgánumot sem fognak elhallgatattni, mégis megtették. Orbánék az elmúlt 12 évben a hazai ellenzéki lapok nagy részét bedarálták.

Orbán 2002 óta építi a saját propagandasajtóját és hazugságmédiáját.

Orbán központi irányítás alá akar vonni minden médiumot. Neki ugyanis csak az az elfogadható újságírás, ami fényesre nyalja hátsóját, és hű csicskaként parancsszóra kezd véresszájú gyűlöletkeltésbe. Minden más lapot, rádiót, TV-csatornát megpróbál bekebelezni, mint a kisgömböc.

2021 nyarán a Riporterek Határok Nélkül nemzetközi újságíró jogvédő szervezet 37 olyan állam- vagy kormányfőt mutatott be, akik erőteljesen fellépnek a sajtószabadság ellen. Egész Európából egyedül az Orbán-kormány került a listára. Olyan jómadarak közé, mint Putyin, Erdogan vagy Kim Dzsongun. SZÉGYEN!

A szervezet szerint Orbánék a következő dolgokkal sértik a sajtószabadságot 2010 óta folyamatosan:

  • A közszolgálati műsorszolgáltatás propagandaszervezetté vált.
  • A magánkézben lévő médiumokat leigázták vagy elhallgattatták.
  • A politikai-gazdasági manővereknek és a kormánypárthoz közeli oligarchák által megvett médiacégeknek köszönhetően a Fidesz ma már az ország médiaterületének 80 százalékát ellenőrzi.
  • A csúcson a Kesma nevű alapítvány áll, amelyben hozzávetőlegesen 500 kormánypárti médium található.
  • A fennmaradó független médiumokat diszkriminálják a kormányzati hirdetések és a hivatalos információkhoz való hozzáférés területén.
  • A független médiumok újságíróit becsmérlik a kormánypárti médiában, amely „álhírek” közvetítőinek nevezi őket.
  • Felsorolják a jelentősebb lapok bedarálását. A Népszabadságét, hogy az oligarchák átvették az irányítást az Origo.hu és az Index.hu felett. Leírják, hogy Orbánék célkeresztjében van az RTL tévécsatorna, a Népszava, HVG, Magyar Hang, Magyar Narancs és a 24.hu. Megemlítik, hogy a rádió-televízió szabályozó ügynökség politikai döntése megfosztotta a Klubrádiót frekvenciájától.

Mindezeket Orbán úgy próbálta cáfolni, hogy stábjával készített egy propagandavideót. De ezzel inkább csak lejáratta magát. Felkeresett egy budapesti újságost, és vásárolt tőle kormánykritikus lapokat. Akkora sajtószabadság van, hogy minden kritikus lap elfért még összehajtva is a dundi kis mancsában. De ez még nem volt elég és a korábban Lölő által felvásárolt összes vidéki lap lehozta teljesen ugyanazt a cikket a témában.

Népszabadság, Klub Rádió, Index, Danubius Rádió, Lánchíd Rádió, HÍR TV, a teljes vidéki nyomtatott sajtó… Hogy mi a közös bennük? Orbánék sorban mindent megszüntették, felvásárolták, elhallgatatták.

  • 2005 szeptemberében Széles Gábor Fidesz-közeli üzletember szerezte meg a Magyar Hírlapot, és ettől kezdve megkezdődött a színvonal hanyatlása.
  • 2016. október 8. ez volt az a nap, amikor megjelent az utolsó nyomtatott példánya a Népszabadságnak. A Népszabadságot gyakorlatilag egyik napról a másikra semmisítette meg a Fidesz. 2016. október 8. ez volt az a nap, amikor megjelent az utolsó nyomtatott példánya a Népszabadságnak. A Népszabadságot gyakorlatilag egyik napról a másikra semmisítette meg a Fidesz.
  • Magyar Nemzet 2015-ben a G-nap után vált kormánykritikus lappá, és végül ez vezetett a megszűnéséhez is. A 2018-as gyászos választási eredmény viszont visszavonulásra késztette Simicska Lajost, így az újság hivatalosan is megszűnt.
  • Klubrádiót először tíz évvel ezelőtt próbálták meg felszámolni Orbán Viktorék. Akkor a hallgatók tüntetéseinek, a nemzetközi támogatásnak és a bíróságokon megvívott csatáknak köszönhetően elbukott a kísérlet. 2021 februárjában Orbán a Médiatanács akkori elnökére, Karas Mónikára bízta a piszkos munkát, aki “adminisztratív okokra” hivatkozva vette el a rádiótól a sugárzás lehetőségét.
  • Az Origo ma már az Orbán-kormány egyik legszánalmasabb, legnevetségesebb propagandaportálja. De nem volt ez mindig így. Mielőtt a fidesz-csicskák arra is rátették volna a mancsukat az ország egyik legolvasottabb lapja volt.
  • 2020 nyarán az Indexet is szétverték Orbánék. Dull Szabolcsot menesztették a főszerkesztői székből, mert kijelentett félti a lap függetlenségét. És ekkor olyan történt, ami példaértékű. Szinte a teljes szerkesztőség kiállt Dull Szabolcs mellett és közösen távoztak.

Fekete Győr András, a Momentum korábbi elnöke azt ígéri, hogy kormányváltás esetén felszabadítják a sajtót, és bíróság előtt kell majd azoknak felelniük, akik hagyták létrejönni a cenzúrát.

Mindezt nehezítheti, hogy Orbánék nemrég a Médiatanács élére új talpnyalót választottak, ezzel is meghosszabbítva azt az időt, amit a sajtó ellenőrzésével tölthetnek.

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) többször is felemelte szavát a kormány kirekesztő médiapolitikája ellen. Ám eddig sajnos hiába.

Idén áprilisban el kell mennünk szavazni, és elzavarni végre ezt az országot lerabló, a fejünket propagandával tömő, a szabad gondolkodást elnyomó, az idősekkel, betegekkel nem törődő bandát elzavarni!

https://ezalenyeg.hu/kozugy/80-nap-alatt-a-ner-korul-az-ellenzeki-sajto-felszamolasa-e010-159054?utm_source=facebook&utm_medium=gond-olkodo&utm_campaign=share-22februar&fbclid=IwAR3zWk0MqbE_92Z2F12NXMik8BilJuAFzYGIivQNNPjKqVDzxv5jCz35s9U

fecsego.eu/OLKT

Orbán veut centraliser tous les médias.

14 février 2022 | Publier Cour constitutionnelle, Actualités, Evénements, Cour de justice de l’Union européenne, Cour / Parquet / Commission de jugement de Szeged, Ministère de l’EE, Images de la vie / tabloïd, Salle de presse de l’UE, Union européenne Conseil de l’Union européenne, europarl.europa .eu/news/en, europarl.hu, Parler, Arts culinaires, Vie publique, Culture, Comité Hongrois Helsinki, Cour de Szeged, Science / Economie, Maison Blanche
PUBLICMis à jour le 14 février 2022

Pour lui, ce n’est que du journalisme acceptable qui lui lèche le dos et répand une haine sanglante en tant que bébé fidèle. Il essaie d’avaler tous les autres onglets, radios, chaînes de télévision comme une petite sphère.
Orbán a promis qu’aucune presse ne serait réduite au silence, mais ils l’ont fait. Au cours des 12 dernières années, les Orbans ont écrasé la plupart des journaux d’opposition nationaux.

Orbán construit sa propre presse de propagande et des médias mensongers depuis 2002.

Orbán veut centraliser tous les médias. Pour lui, ce n’est que du journalisme acceptable qui lui lèche le dos et répand une haine sanglante en tant que bébé fidèle. Il essaie d’avaler tous les autres onglets, radios, chaînes de télévision comme une petite sphère.
À l’été 2021, Reporters sans frontières, organisation internationale de défense des journalistes, a présenté 37 chefs d’État ou de gouvernement fermement opposés à la liberté de la presse. De toute l’Europe, seul le gouvernement Orbán figurait sur la liste. Parmi les bons oiseaux comme Poutine, Erdogan ou Kim Jongun. LA HONTE!

Selon l’organisation, les Orbans violent constamment la liberté de la presse depuis 2010 en :

La radiodiffusion de service public est devenue une organisation de propagande.
Les médias privés ont été subjugués ou réduits au silence.
Grâce à des manœuvres politico-économiques et à des sociétés de médias rachetées par des oligarques proches du parti au pouvoir, le Fidesz contrôle désormais 80 % de l’espace médiatique du pays.
Au sommet se trouve une fondation appelée Kesma, qui abrite environ 500 médias pro-gouvernementaux.
Les autres médias indépendants sont victimes de discrimination dans le domaine de la publicité gouvernementale et de l’accès aux informations officielles.
Les journalistes des médias indépendants sont méprisés par les médias pro-gouvernementaux, qui les qualifient de médiateurs de « pseudo-information ».
Ils listent le broyage des tôles majeures. Népszabadság, que les oligarques ont pris le contrôle d’Origo.hu et d’Index.hu. Il est décrit que le croisement cible d’Orbánék comprend la chaîne de télévision RTL, Népszava, HVG, Magyar Hang, Magyar Narancs et 24.hu. Il est mentionné que la décision politique de l’agence de régulation de la radio-télévision a privé Club Radio de sa fréquence.
Orbán a tenté de réfuter tout cela en réalisant une vidéo de propagande avec son personnel. Mais il vient d’expirer. Il a rendu visite à un journaliste de Budapest et lui a acheté des journaux critiques pour le gouvernement. Il y a tellement de liberté de la presse que chaque page critique peut tenir même dans sa petite patte dodue. Mais cela ne suffisait pas et tous les journaux ruraux précédemment achetés par Lölő ont publié exactement le même article sur le sujet.

Népszabadság, Klub Rádió, Index, Danubius Rádió, Lánchíd Rádió, HÍR TV, toute la presse écrite rurale… Qu’ont-ils en commun ? D’affilée, les Orbans ont tout aboli, l’ont racheté et l’ont fait taire.

En septembre 2005, Gábor Széles, un homme d’affaires proche du Fidesz, acquiert Magyar Hírlap, et depuis, le standard a commencé à décliner.
Le 8 octobre 2016 est le jour où la dernière copie imprimée de Népszabadság a été publiée. Népszabadság a été pratiquement détruit par le Fidesz du jour au lendemain. Le 8 octobre 2016 est le jour où la dernière copie imprimée de Népszabadság a été publiée. Népszabadság a été pratiquement détruit par le Fidesz du jour au lendemain.
En 2015, la nation hongroise est devenue un onglet critique du gouvernement après le jour G, ce qui a finalement conduit à sa dissolution. Cependant, le triste résultat des élections de 2018 a forcé Lajos Simicska à prendre sa retraite, de sorte que le journal a officiellement fermé ses portes.
Viktor Orbán a tenté pour la première fois de liquider Klubrádió il y a dix ans. Puis, grâce aux manifestations étudiantes, au soutien international et aux batailles devant les tribunaux, l’expérience a échoué. En février 2021, Orbán a confié le sale boulot à la présidente du Conseil des médias de l’époque, Mónika Karas, qui a privé la radio de la possibilité de diffuser, invoquant des “raisons administratives”.
Origo est aujourd’hui l’un des portails de propagande les plus pathétiques et les plus ridicules du gouvernement Orbán. Mais cela n’a pas toujours été le cas. Avant que les meufs du Fidesz n’y mettent la patte, c’était l’un des journaux les plus lus du pays.
À l’été 2020, l’Index a également été pulvérisé par les Orbans. Szabolcs Dull a été expulsé de la rédaction en chef parce qu’il avait déclaré craindre pour l’indépendance du journal. Et puis il s’est passé quelque chose d’exemplaire. Presque toute la rédaction s’est tenue aux côtés de Szabolcs Dull et est partie ensemble.
András Fekete Győr, ancien président de Momentum, promet de libérer

Leave a Reply 148 megnézve, 1 alkalommal mai nap |