< Böngészés > Főoldal / Az Európai Unió birósága, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Deszki Közélet, EU Sajtószoba, Európai Unió Az Európai Unió Tanácsa, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Katasztófavédelem, Konyhaművészet, Közélet, Kultúra, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: Lukasenka tagadja, hogy beszállt volna a háborúba és nem áll szándékában megszállni Ukrajnát////Loukachenko nie être entré en guerre et n’a pas l’intention d’occuper l’Ukraine

| Mobile | RSS

Lukasenka tagadja, hogy beszállt volna a háborúba és nem áll szándékában megszállni Ukrajnát////Loukachenko nie être entré en guerre et n’a pas l’intention d’occuper l’Ukraine

KÜLFÖLDKÖZÉLETFrissítve: 2022 márc 2.

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök./Kép. Telegram

Belarusz egyetlen katonai egysége sem hagyta el a támaszpontját, de veszély esetén az országot két-három nap alatt mozgósítani lehet – jelentette ki Aljakszandr Lukasenka fehérorosz vezető kedden a BelTA állami hírügynökség közlése szerint.

Lukasenka a BelTA-nak azt is elmondta, hogy Oroszországtól újabb Sz-400-as légvédelmi rendszert akar, amelyet Minszktől nyugatra telepítenének. Ilyen típusú rakétarendszer már hadrendben áll az ország délkeleti részében, az ukrán határ közelében.

Lukasenka előzőleg ismételten leszögezte, hogy az Ukrajnában folyó háborúban nem vesznek részt fehérorosz katonák. Egyes médiajelentések szerint viszont fehérorosz katonákat láttak az országgal szomszédos Csernyihiv megyében.

(MTI)

forrás OLKT

Loukachenko nie être entré en guerre et n’a pas l’intention d’occuper l’Ukraine
2 mars 2022 | Publier Cour de justice de l’Union européenne, Cour de justice / Parquet / Chambre de jugement de Szeged, Deszki Public Life, Salle de presse de l’UE, Union européenne Conseil de l’Union européenne, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Blog , Culture, Cour de Szeged, Maison Blanche
VIE ÉTRANGÈREMis à jour : 2 mars 2022

Président de la Biélorussie Alexandre Loukachenko. Télégramme
Aucune unité militaire en Biélorussie n’a quitté sa base, mais en cas de menace, le pays pourrait être mobilisé dans deux à trois jours, a déclaré mardi le dirigeant biélorusse Alexandre Loukachenko, a rapporté l’agence de presse d’Etat BelTA.

Loukachenko a également déclaré à BelTA qu’il souhaitait qu’un autre système de défense aérienne S-400 de Russie soit installé à l’ouest de Minsk. Ce type de système de missile est déjà en service dans le sud-est du pays, près de la frontière ukrainienne.

Loukachenko a précédemment réitéré que les soldats biélorusses ne sont pas impliqués dans la guerre en Ukraine. Cependant, selon certains médias, des soldats biélorusses ont été aperçus dans la région voisine de Tchernihiv.

(MTI)

source OLKT

Leave a Reply 348 megnézve, 1 alkalommal mai nap |