< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, Európai Unió Az Európai Unió Tanácsa, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, HITA, Közélet, Kultúra, Nav, nébih, Sport, White House / Blog article: Sportlövészet-vk Sportlövő-vk – Győzött Kairóban a magyar női puskacsapat 10 méteren

| Mobile | RSS

Sportlövészet-vk Sportlövő-vk – Győzött Kairóban a magyar női puskacsapat 10 méteren



    Budapest, 2022. március 2., szerda (MTI) – A Mészáros Eszter, Dénes Eszter, Bajos Gitta összeállítású magyar együttes megnyerte a 10 méter légpuska csapatversenyét a kairói sportlövő-világkupa szerdai versenynapján.

    A sportági szövetség tájékoztatása szerint a magyarok a kvalifikáció első szakaszában, a 3×30 lövés során 944,6 körrel a norvégok és az amerikaiak mögött a harmadik helyen zártak, és jutottak a nyolc közé.
    A második szakaszban, a 3×20 lövés során Norvégia mögött 629,2 körrel a másodikok lettek, így lőhettek az aranyéremért: az első helyért zajló mérkőzésen a magyar csapat 17-13-ra bizonyult jobbnak ellenfelénél.
    Az aranycsatában minden egyes lövés után a két válogatott három versenyzőjének összesített eredményét hasonlították össze, és amelyik csapat a nagyobbat lőtte, az két pontot kapott, míg döntetlennél egy-egy pont járt mindkét csapatnak.
    Győrik Csaba szövetségi kapitány különösen a második szakasszal volt elégedett, mint elmondta, az ottani 629,2 kör “kitűnő eredmény”.
    “Az aranycsata előtt a norvég csapat számított az esélyesnek, de Mészáros Eszterék ezzel nem törődve nagyon szép győzelmet arattak. Pár héttel a norvégiai Európa-bajnokság előtt önbizalomnövelő a mostani siker” – tette hozzá a szakember.
    Kedden Mészáros a negyedik helyen végzett a női légpuskások versenyében.


fecsego.eu/MTI

Leave a Reply 517 megnézve, 1 alkalommal mai nap |