< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, GFHF hallgatói blogja, Közélet, Sport, White House / Blog article: Szoboszlai kihagyta üres kapura, Szerbia 1-0-ra győzött egy öngóllal

| Mobile | RSS

Szoboszlai kihagyta üres kapura, Szerbia 1-0-ra győzött egy öngóllal

Szoboszlai kihagyta üres kapura, Szerbia 1-0-ra győzött egy öngóllal
Fotó:Pavel Bogolepov| Forrás:Népszava

Szoboszlai kihagyta üres kapura, Szerbia 1-0-ra győzött egy öngóllal

Nagy Zsolt öngóljával a szerb labdarúgó-válogatott egy góllal győzött Magyarország ellen a Puskás Arénában tartott felkészülési mérkőzésen.

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitány még sosem látott kezdőcsapatot küldött pályára a szerbek elleni felkészülési találkozón. Az olasz szakember dolgát nem könnyítette meg Willi Orbán és Szalai Attila sérülése, ugyanakkor megtartotta ígéretét, mely szerint nem nevezett újonc játékost a kezdőbe. A vendégek sem vették fél vállról az összecsapást, Dragan Stojkovic nyolc játékost is bent hagyott abból a csapatból, amely a közelmúltban legyőzte Portugáliát.

Az első nagy helyzetre nyolc percet kellett várni, Sallai Roland előkészítése után Szalai Ádám bólintott hét méterről a kapura, V. Milinkovic-Savic védett, ám nem volt jelentősége, mert a Basel 34 éves csatára lesen volt. A 11. percben Filip Kostic pókhálózta ki a hosszú felsőt, ám még mielőtt elkezdhetett volna örülni, a játékvezető jelezte, szabálytalanság miatt kifelé ítél szabadrúgást. Az ellentámadás végén Sallai Roland tornáztatta meg a szerb kapust, de les volt ez is.

Fotó:Pavel Bogolepov

| Forrás:Népszava

A 35. percben egy bal oldali szöglet után Gulácsi Péter ütötte a felső lécre Aleksandar Mitrovic lövését, Nagy Zsolton a labda irányt változtatott, Fiola Attila pedig már csak a gólvonal mögül tudta kikotorni a labdát – derült ki a videóbíró vizsgálatából. (0-1)

A 41. percben jöhetett volna a magyar válasz, Szalai Ádám lövése elszállt a szerb kapu előtt keresztben, a hosszún érkező Loic Nego viszont már nem tudott beleérni. A 43. percben S. Milinkovic-Savic végzett el szabadrúgást 20-21 méterről, de célt tévesztett.

A második félidőre a magyar csapat ugyanabban az összeállításban jött ki, míg a szerbek hármat is cseréltek, majd tíz perc múltával újfent Stojkovic nyúlt bele a meccsbe. Rossi az 59. percben változtatott először, Bolla Bendegúz és Gazdag Dániel érkezett Nego és Nagy Ádám helyére.

Fotó:Pavel Bogolepov

| Forrás:Népszava

A 69. percben a könnyelmű Nagy Zsolt mellett iramodott meg Luca Jovic, aki Aleksandar Mitrovicot kereste középen, a játékvezető percekig szemlélte a pályán széli képernyőt, hogy tizenegyest ítéljen-e lerántásért vagy pedig Botka esetleges kezezéséért, ám végül megkegyelmezett a sípmester. Ezt követően két újonc is pályára lépett Ádám Martin és Callum Styles személyében.

A 77. percben Gulácsi Péter tartotta meccsben a magyarokat, lábbal hárította Mitrovic ziccerét. Két perccel később Sallai lőtt 20 méterről, a labda nem sokkal a kapufa mellett szállt el. Az utolsó 10 percre érkezett Vécsei Bálint, valamint Kecskés Ákos is.

Fotó:Pavel Bogolepov

| Forrás:Népszava

A hajrában a magyar csapat nagyobb elánnal ment előre, a 92. percben Schäfer zörgette meg a kapufát, a kipattanó labda Szoboszlai Dominik elé pattant, aki 14 méterről jócskán az üres kapu mellé lőtt. A magyar csapat nem játszott alárendelt szerepben, de a hivatalos statisztika szerint kaput eltalált lövés nélkül fejezte be az összecsapást. Ennél bizony több kell majd!

Folytatás kedden Észak-Írország vendégeként, ugyancsak felkészülési mérkőzésen.

Magyarország-Szerbia 0-1 (0-1)

Budapest, Puskás Aréna, 30.000 néző. Játékvezető: Filip Glova (szlovák)
Magyarország: Gulácsi – Botka (Kecskés, 80.), Lang, Fiola – Nego (Bolla, 59.), Schäfer, Nagy Á. (Gazdag, 59.), Nagy Zs. (Styles, 70.) – Sallai (Vécsei, 80.), Szalai Á. (Ádám, 70.), Szoboszlai.
Szövetségi kapitány: Marco Rossi. Szerbia: V. Milinkovic-Savic – Veljkovic (Racic, 77.), Nastasic (Terzic, 65.), Pavlovic (Mitrovic, 55.)– Lukic (Radonjic, 46.), Gudelj – Zivkovic (Jovic, 46.), Tadic, S. Milinkovic-Savic, Kostic (Ristic, 46.) – A. Mitrovic.
Szövetségi kapitány: Dragan Stojkovic
Gólszerző: Nagy Zs. (36. – öngól)
Sárga lap: Schäfer (67.), Gazdag (87.)

fecsego.eu/népszava.hu

Leave a Reply 511 megnézve, 1 alkalommal mai nap |