| Mobile | RSS

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Nem akarta beteg édesapját gondozni, ezért majdnem megfojtotta – vádat emelt a főügyészség/CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG
6720 Szeged, Stefánia 10. | 6701 Szeged, Pf.: 432
Telefon: (62) 622-651, (62) 622-680 | Fax: (62) 622-689
E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y
Nem akarta beteg édesapját gondozni, ezért majdnem megfojtotta –
vádat emelt a főügyészség

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2020. decemberében az állandó ápolásra szoruló édesapjára támadt.

A vádirat szerint az időskorú sértett több betegsége miatt ápolásra szorult, amelyet a vádlott a nap 24 órájában nem akart ellátni, mivel a munkahelyén nem szándékozott felmondani. Az emiatt ingerült állapotban levő férfi 2020. december 10. napján a kora délutáni órákban az egyik megyebeli településen levő házukban alkoholt fogyasztott, majd úgy döntött, hogy megfojtja az édesapját. A vádlott ezért a széken ülő sértett mögé lépett és az édesapja nyakát könyökhajlatba fogva fojtogatni kezdte őt. A sértett minden erejével védekezett és sikerült a szorításból kiszabadulnia, azonban a vádlott a földön fekve még többször ököllel fejen ütötte. A vádlott a látványtól megijedve felhagyott a bántalmazással és elment dolgozni. A magatehetetlen sértettet aznap később találták meg és szállították kórházba súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérülései miatt. A sérttet bántalmazás miatti halála kizárólag a folyamatos védekezése, ellenállása miatt maradt el.

A sértett végül a szakszerű orvosi kezelés ellenére vírusfertőzés miatt a kórházban elhalálozott.

A főügyészség a vádlottal szemben a bűncselekmény elhárítására időskoránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat.

A férfi bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Szeged, 2022. március 30.

dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 95 megnézve, 1 alkalommal mai nap |