| Mobile | RSS

Sajtóközlemény Oláh László István Főszerkesztő Barátomnak/Megtörtént, amitől tartottunk.

aHang <posta@ahang.hu> kűldőtől 2022-03-31 12:35

A személyes adatok védelmében a távoli erőforrások blokkolva vannak. Engedélyezve

Kedves Oláh István László!

Pár órája kiderült az, amit nagyon sokan tudtunk, hogy zajlik, de nem volt rá túl sok kézzelfogható bizonyíték. Most már viszont van.

Szisztematikus csalás történik a határon túlról érkező levélszavazatokkal: az éjszaka több tucat, kizárólag ellenzéki pártokra leadott, félig elégetett, kidobott szavazólapot találtak Marosvásárhely közelében – adta hírül az atlatszo.ro.

Hogy mi is ezzel a baj?

Hát az, hogy számos civil szervezet és ellenzéki párt évek óta könyörög a Nemzeti Választási Irodánál és a magyar államnál, hogy módosítson a levélszavazás törvényi keretein, mert jelenlegi formája elfogadhatatlan, óriási visszaélésekre ad lehetőséget. A mostani szabályozás szerint a gyakorlatban a határon túlról érkező levélszavazatokat bárki összegyűjtheti és továbbíthatja. A levélben szavazó állampolgár tehát nem csak postán keresztül, ajánlva adhatja fel szavazatát, hanem bárkinek a kezébe nyomhatja. Ha egy párt megbízásából eljáró aktivistának nem tetszik a szavazat, amit átvesz, akkor egyszerűen kidobhatja, megsemmisítheti, elégetheti, ahogy az alábbi példa is mutatja:

(A kép forrása: atlatszo.ro)

Ezért indítottunk egy petíciót a SzabadaHangon. Azonnali vizsgálatot és intézkedést követelünk a Nemzeti Választási Irodától a néhány órája napvilágot látott választási csalással kapcsolatban! Nehéz jó szívvel demokráciának nevezni azt az országot, melynek választási irodája a kormánnyal együttműködésben teret ad az ilyen választási csalásoknak. Levélszavazni ugyebár csak olyan országokból lehet, melyekből főként a kormánypártot támogató szavazatok érkeznek, de például Nyugat-Európából, ahol színesebb a kép, onnan nem. S akkor most az a gyanú is beigazolódni látszik, hogy még a határon túlról, a szomszédos orzságokból érkező szavazatokat is manipulálják. Megáll az ész!

Egyetértek!

Ha egyetértesz, arra kérünk, hogy most azonnal küldj egy levelet te is Nagy Attilának, a Nemzeti Választási Iroda elnökének.

Elküldöm a levelet!

Ő az, aki hatalomra kerülése óta semmilyen kivetnivalót nem látott a fenti gyakorlatban. Segíts, hogy jobb belátásra bírjuk! Nem csak petícióval és levélküldő kampánnyal készülünk, a további lépésekről levélben értesítjük az aláírókat.

Köszönettel,

aHang csapat

Ui.: Ha nem jelenik meg a piros gomb, akkor ezen a linken keresztül tudsz üzenni: https://szabad.ahang.hu/petitions/azonnal-allitsak-meg-a-valasztasi-csalast

Leave a Reply 111 megnézve, 1 alkalommal mai nap |