< Böngészés > Főoldal / Deszki Közélet, Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Sport, White House / Blog article: Sport/Birkózó Eb – Ligeti Dániel bronzérmes

| Mobile | RSS

Sport/Birkózó Eb – Ligeti Dániel bronzérmes

A szabadfogásúak 125 kilogrammos kategóriájában szereplő Ligeti Dániel bronzérmet nyert szerdán a budapesti birkózó Európa-bajnokságon.2

A szombathelyi versenyző kedden a szlovák Gabriel Tyszt tussal, majd az olimpiai nyolcadik német Gennadij Cudinovicot sima pontozással győzte le, az elődöntőben viszont technikai tussal kikapott a török Taha Akgültől. A szerdai helyosztón a szerb színekben versenyző Magomedgadzhi Nurasulovval mérkőzött és óriási csatában 6-4-re nyert ellene.

A 32 éves nehézsúlyú Ligeti karrierje negyedik Eb-érmét szerezte, 2012-ben második, 2011-ben és 2014-ben pedig harmadik volt.

A magyar szabadfogású válogatott így egy-egy arany-, ezüst- és bronzéremmel zárt. Kedden Muszukajev Iszmail megnyerte a 65 kilósok versenyét, míg a 97 kilogrammos Bajcajev Vlagyiszlav a dobogó második fokára állhatott fel. A 61 kilogrammban szereplő Halidov Gamzatgadzsi az ötödik helyen végzett.

fecsego.eu/ma.hu

Leave a Reply 673 megnézve, 1 alkalommal mai nap |