| Mobile | RSS

Sajtóközlemény Magyarország Ügyészsége/Megkéselte rokonát a hívatlan vendég – a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleménye

2022. április 5., 10:43

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyetértve a bíróság helybenhagyta az ítéletet annak a vádlottnak a büntetőügyében, aki rokonát megkéselte, majd verekedett.

A 39 éves pécsi nő 2020. májusában hívatlanul megjelent egyik távoli rokonánál, aki aznap ünnepelte születésnapját. Napközben az este tartandó családi összejövetelre készültek. A készülődés során, beszélgetés és italozás közben a vádlott zokon vette az ünnepelt rokon egyik megjegyzését, ezért egy konyhapultról felragadott késsel hátba szúrta. A sértett életveszélyes sérülést szenvedett. Ezt követően a vádlott a konyhaablakon át távozott a lakásból, és az utcán az őt számonkérő egyik szomszéd felé egy téglát hajított, majd verekedett vele.

A Pécsi Törvényszék a vádlottat 2021. októberében – a vádnak megfelelően – életveszélyt okozó testi sértés bűntettében és garázdaság vétségében mondta ki bűnösnek, és 4 év börtönbüntetésre ítélte.

Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentés, illetve enyhébb büntetés kiszabása iránt fellebbezett. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyására tett indítványt.

A Pécsi Ítélőtábla jogerős határozatával az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta.

Leave a Reply 91 megnézve, 1 alkalommal mai nap |