| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Török embercsempész letartóztatását indítványozta az ügyészség

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG
6720 Szeged, Stefánia 10. | 6701 Szeged, Pf.: 432
Telefon: (62) 622-651, (62) 622-680 | Fax: (62) 622-689
E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y
Török embercsempész letartóztatását indítványozta az ügyészség

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a török férfinak, aki 4 illegális határátlépő csempészésében működött közre.

A megalapozott gyanú szerint a Csehországban tartózkodási engedéllyel élő gyanúsított az általa vezetett bérelt kisbusszal azért érkezett Magyarországra, hogy illegális határátlépőket csempésszen Ausztriába. Az ismeretlenül maradt megbízójával kötött megállapodásnak megfelelően a gyanúsított 2022. április 24. napján hajnali 4 óra körül felvett az általa vezetett autóba 4, magát afgán és török állampolgárnak valló személyt. Röviddel az elindulás után a rendőrök Ásióotthalom külterületén igazoltatták a férfit, előállították, majd őrizetbe vették.

A gyanúsított utasai a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek.

A több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a telekommunikációs eszközzel megtartott ülésén a mai napon fog dönteni.

Szeged, 2022. április 26.

        Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség
Leave a Reply 84 megnézve, 1 alkalommal mai nap |