< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, Európai Unió Az Európai Unió Tanácsa, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság, Nav, nébih, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: Brutálisan elszabadulnak az árak: van olyan termék aminek az ára már napról-napra emelkedik

| Mobile | RSS

Brutálisan elszabadulnak az árak: van olyan termék aminek az ára már napról-napra emelkedik

2022. 03. 23. Facebook Twitter VK Viber

Pénz – Fotó: Napi.hu

Megosztom másokkal is:205

A piacon azt tapasztalják a vásárlók, hogy nemcsak hétről hétre, hanem akár már napról napra is emelkednek az árak.

Tovább drágulnak a zöldségek és a gyümölcsok: az Agrárközgazdasági Intézet adatai szerint a paradicsom ára kétharmadával ugrott meg, az uborka és a körte pedig negyedével drágult tavalyhoz képest – írja az RTL.hu.

A Terméktanács egész évben 10-20 százalékkal magasabb árakra számít az egy évvel korábbinál, ráadásul egy esetleges országos aszály még tovább növelheti az árakat.

A fürtös paradicsom közel kétharmadával drágult tavalyhoz képest, a körte 25, a kígyóuborka 24, a kaliforniai paprika pedig 16%-kal.

Drága lett a paradicsom, nem sárga

A kormány láthatólag nem tud úrrá lenni az elszabaduló árakon. Az olaj literenkénti ára 750 forint környéke, míg más alapvető élelmiszerek ára is az egekben.

fecsego.euBalraMagyar

Leave a Reply 250 megnézve, 1 alkalommal mai nap |