| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG///S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Szerb embercsempész letartóztatását indítványozta az ügyészség

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG
6720 Szeged, Stefánia 10. | 6701 Szeged, Pf.: 432
Telefon: (62) 622-651, (62) 622-680 | Fax: (62) 622-689
E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y
Szerb embercsempész letartóztatását indítványozta az ügyészség

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a szerb férfinak, aki 22 illegális határátlépő csempészésében működött közre.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított azért érkezett Magyarországra, hogy illegális határátlépőket csempésszen Ausztriába. Az ismeretlenül maradt megbízóitól kapott utasításoknak megfelelően a gyanúsított 2022. április 29. napján este a tompai határátkelőhely közelében beszállt egy nyitott állapotban otthagyott osztrák honosságú gépkocsiba, majd azzal Ruzsa külterületére hajtott. Ott az újabb utasításoknak megfelelően lecserélte a gépkocsi rendszámát egy hamis, műanyag rendszámra, majd a kapott GPS koordinátáknak megfelelő helyre hajtva 22 óra 30 perc körül felvett az általa vezetett autóba 22 szír állampolgárt. Röviddel az elindulás után a rendőrök igazoltatták a férfit, előállították, majd őrizetbe vették.

A gyanúsított utasai a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek.

A több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Az ügyészi indítványnak a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott és elrendelte a férfi letartóztatását. A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a szabadlábon történő védekezés érdekében a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

A rendőrségi akcióval kapcsolatos képek az alábbi linken tekinthetők meg:

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/hatarrendeszet/embercsempeszt-fogtak-el-es-illegalis-7

Szeged, 2022. május 3.

        Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség
Leave a Reply 91 megnézve, 1 alkalommal mai nap |