| Mobile | RSS

Kovács Márta Drága és tovább drágul az édes élet.

Drága és tovább drágul az édes élet.

Aki idén idehaza szeretne nyaralni és nem visz közel  mindent a csomagtartóban, mélyen belenyúlhat a pénztárcájába.-  Mészáros tihanyi strandjára sem élelmiszert, sem italt nem lehet bevinni, mindent ott kell megvásárolni, “Lölő – áron “. Miután vesztemre megnéztem a “Zuckenbergnél okosabb” -“Legyetek bátorak!” – vállalkozó strandjának árait, meg nem állom, hogy azokból néhányat meg ne osszak Veled, kedves olvasó. 

Előre kell bocsátanom, az elégedett ügyfelek a strand esetén kiemelik, nincs zsúfoltság, mert csak annyi vendéget engednek be, ahány napágy van, az ételek pedig, idézem, “finomak”. A beírt vélemények alapján mindenesetre a lehetséges 5 pontból 3,6 pontot sikerült összeszednie, amely eredménytől nem lehet hanyattesni.

Ízelítő a strand  jegyáraiból: 

Napozóágy 1 személyes: 6000 Ft/nap (törölköző, 2 ágyanként asztal és napernyő az árban)• VIP ágy 1 személyes: 8000 Ft/nap (törölköző, 2 ágyanként 1 asztal és 1 napernyő az árban)

• VIP ágy 2 személyes: 25000 Ft/nap (törölköző, napernyő, 0,75 L ásványvíz *, Terra Serena Prosecco 0,75 L * az árban)

• Gazebo kicsi (minimum 4 személy): 40000 Ft/nap + személyenkénti belépőjegy ára amely megegyezik az egyszemélyes VIP ágy árával (2 napágy, négyszemélyes szófa, 1 napernyő)

• Gazebo nagy (minimum 6 személy): 60000 Ft/nap + személyenkénti belépőjegy ára amely megegyezik az egyszemélyes VIP ágy árával (4 napágy, hatszemélyes szófa, hatszemélyes étkező asztal, 2 napernyő)

Az itallapból csak egy-két érdekesség: ásványvíz 0,33 liter-800.-Ft, Coca-cola 0,33 liter 1100.-Ft,  házi jeges tea 0,5 liter – 1500.-forint. Csapolt sör 0,5 liter -1700 forint. 

Egy adag étel induló áron nagyjából 6000-6500.-Ft körül van, körettel, ám kapható 200 grammos omaha bélszín is, potom 13.900.-forintért adagonként ( plusz köret ). Egy két szülős család ( nagyi nélkül ) három gyerekkel napi 100.000.- forintból ( bélszínt és a mértéktelenkedést mellőzve ) igazán jól érezheti magát a strandon.    

Visszatérve a való világba olvasom a portfolio.hu-n: ” A mostani szükségszerű áremeléseknek közel 30 százalék körülinek kellene lenniük, de ezt nem minden üzletben tudják érvényesíteni, vagy nem merik meglépni, pedig a jövőjük forog most kockán.” ( Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke )…

A lángos ára a szezon elejére 1000 forintra is emelkedhet. Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke a nyári éttermi és vendéglátós árakkal kapcsolatban azt mondta, nem tudja megmondani, hogy mennyibe kerül majd egy lángos, hiszen az ország különböző területein óriási eltérések lehetnek. Az viszont látszik, hogy aki nem kezdett el árakat emelni már év elején, az idén azt kockáztatja, hogy tönkre megy.”

Az ipartestületi elnök szerint az élelmiszeralapanyagokkal kapcsolatos kereskedői visszatartás vagy éppen a piaci szereplők túltartalékolása érezhető most. ÚGY LÁTJA, HOGY AZ EDDIGI 8-15 SZÁZALÉKOS ÉTTERMI- VAGY BÜFÉÁREMELÉSEK MÉG NEM IS FEDEZIK A VALÓDI KÖLTSÉGEIKET A VÁLLALKOZÓKNAK. INKÁBB 25-30 SZÁZALÉKOS EMELÉS LENNE A REÁLIS.”

fecsego.eu//

Leave a Reply 41 megnézve, 4 alkalommal mai nap |