| Mobile | RSS

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Francia embercsempész letartóztatását indítványozta a főügyészség / CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG
6720 Szeged, Stefánia 10. | 6701 Szeged, Pf.: 432
Telefon: (62) 622-651, (62) 622-680 | Fax: (62) 622-689
E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y
Francia embercsempész letartóztatását indítványozta a főügyészség

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség hétvégi ügyeleti tevékenysége során letartóztatását indítványozta annak a francia férfinak, aki 13 illegális határátlépő zsúfolt be egy autó rakterébe.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított azért érkezett Magyarországra, hogy illegális határátlépőket csempésszen Ausztriába. Az ismeretlenül maradt megbízóitól kapott utasításoknak megfelelően a gyanúsított 2022. május 13. napján éjfél körül Rúzsa külterületén felvett az általa vezetett autóba 13 afgán, pakisztáni, indiai állampolgárt. Röviddel az elindulás után a rendőrök igazoltatták a férfit, előállították, majd őrizetbe vették. A gépkocsi belülről nem nyitható, szellőzés nélküli, 2×1,2X1,2 méteres rakterében egymáson fekve, ülve, összegörnyedve utazó illegális határátlépőket a rendőrök szintén előállították.

A gyanúsított utasai a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek.

A csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Az ügyészi indítványnak a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott és elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője a szabadlábon védekezés érdekében fellebbezést nyújtottak be.

Szeged, 2022. május 16.

        Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség
Leave a Reply 78 megnézve, 1 alkalommal mai nap |