< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Az Európai Unió birósága, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, Európai Unió Az Európai Unió Tanácsa, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék, Tudomány/gazdaság, White House / Blog article: Amerika békéje – Gigahadgyakorlatot tart a NATO a Baltikumban, az orosz határ mellett – Kövesse velünk az orosz–ukrán háború legfontosabb eseményeit percről percre!

| Mobile | RSS

Amerika békéje – Gigahadgyakorlatot tart a NATO a Baltikumban, az orosz határ mellett – Kövesse velünk az orosz–ukrán háború legfontosabb eseményeit percről percre!


Már tart a „Hedgehog”, azaz „Sündisznó” kódnevű hadgyakorlat, amit a NATO rendez a Baltikumban, és a katonai szervezet eddigi hadgyakorlatai közül az egyik legnagyobb. A gyakorlaton tíz ország vesz részt, köztük a NATO-csatlakozást kérelmező Svédország és a várhatóan napokon belül hivatalos csatlakozási kérelmet benyújtó Finnország is. A körülmények adnak némi pikantériát a rendezvénynek, de a hadgyakorlatot még Oroszország ukrajnai inváziója előtt szervezték meg. A művelet helyszíne Észtország, a gyakorlatot hatvannégy kilométerre Oroszország legközelebbi katonai bázisától tervezték meg. Célja egy Észtország elleni orosz támadás szimulálása. Észtországban 1991 óta nem volt ekkora hadgyakorlat, tizenötezer katona vesz részt a június 3-ig tartó szimuláción. A NATO szerint a hadgyakorlat célja, hogy „fokozzák erőik felkészültségét és együttműködő képességét”.

Vezető kép: MTI/EPA/Martin Divisek

  • OROSZ-UKRÁN VÁLSÁG 5.16.

Megosztás

2022-05-16 20:46Tóth FanniÓriási hadgyakorlatot tart a NATO a Baltikumban

Már tart a „Hedgehog”, azaz „Sündisznó” kódnevű hadgyakorlat, amit a NATO rendez a Baltikumban, és a katonai szervezet eddigi hadgyakorlatai közül az egyik legnagyobb. A gyakorlaton tíz ország vesz részt, köztük a NATO-csatlakozást kérelmező Svédország és a várhatóan napokon belül hivatalos csatlakozási kérelmet benyújtó Finnország is. A körülmények adnak némi pikantériát a rendezvénynek, de a hadgyakorlatot még Oroszország ukrajnai inváziója előtt szervezték meg.

A hadgyakorlat Észtországban zajlik, 64 kilométerre Oroszország legközele

fecsego.eu/PestiSrácok

Leave a Reply 66 megnézve, 1 alkalommal mai nap |