< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Az Európai Unió birósága, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, Európai Unió Az Európai Unió Tanácsa, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Szegedi Törvényszék, Tudomány/gazdaság, White House / Blog article: CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Megmenthette volna felesége életét ha mentőt hív hozzá – vádat emelt a főügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Megmenthette volna felesége életét ha mentőt hív hozzá – vádat emelt a főügyészség

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG
6720 Szeged, Stefánia 10. | 6701 Szeged, Pf.: 432
Telefon: (62) 622-651, (62) 622-680 | Fax: (62) 622-689
E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y
Megmenthette volna felesége életét ha mentőt hív hozzá – vádat emelt a főügyészség

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal az idős férfivel szemben, aki annak ellenére, hogy észlelte felesége hogyrosszullétét lefeküdt aludni és mentőt sem hívott.

A vádirat szerint az egyik megyebeli kisvárosban élő nyugdíjas házaspár kapcsolata évek óta megromlott mindkettejük rendszeres alkoholfogyasztása és állandó vitáik miatt. A sértetthez rosszullétei miatt évente több alkalommal kellett mentőt hívni, esetenként a vádlott tárcsázta a segélyhívót. A feleséget korábban rövid ellátást követően mindig otthonába bocsájtották. A sértett 2021. április 8. délután ismét rosszul lett, a földre esett amelyet a vádlott is észlelt, ennek ellenére segítséget neki nem nyújtott, a mentőket sem hívta, hanem lefeküdt aludni. Mire a férfi reggel felébredt a felesége már elhalálozott. A sértett halála órák alatt állt be, idejében érkező orvosi segítséggel élete megmenthető lett volna. A vádlott ezt követően egy sörözőbe ment, ahol elmesélte a történteket és ahonnan az ott dolgozók a háziorvost értesítették mindezeket hallva.

A vádirat szerint a vádlott bár felismerte a sértett állapotát, azonban azért nem hívott segítséget, mert könnyelműen bízott abban, hogy a korábbi esetekhez hasonlóan a rosszullét nem vezet a felesége halálához.

A főügyészség a vádlottat gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével vádolja.

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Szeged, 2022. május 17.
Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség

Leave a Reply 70 megnézve, 1 alkalommal mai nap |