< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Az Európai Unió birósága, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, Európai Unió Az Európai Unió Tanácsa, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék, Tudomány/gazdaság, White House / Blog article: Orbán: A következő évtized legfontosabb feladata, hogy ebből a háborúból kimaradjunk, és megvédjük Magyarország békéjét és biztonságát/////Orbán: The most important task for the next decade is to stay out of this war and protect Hungary’s peace and security.

| Mobile | RSS

Orbán: A következő évtized legfontosabb feladata, hogy ebből a háborúból kimaradjunk, és megvédjük Magyarország békéjét és biztonságát/////Orbán: The most important task for the next decade is to stay out of this war and protect Hungary’s peace and security.

M12022.05.16. 20:32

Főoldal / Belföld

Újra miniszterelnökké választotta Orbán Viktort az Országgyűlés, 133 igen és 27 nem szavazat mellett tartózkodás nélkül. Magyarország történetében ötödször töltheti be a kormányfői pozíciót. A szavazás után Orbán Viktor esküt tett. Beszédében kiemelte, hogy ez az évtized a veszélyek, a bizonytalanság és a háborúk kora lesz, de a nehéz körülmények között is megvédik a családokat, a rezsicsökkentést és Magyarország biztonságát – számolt be az M1 Híradója.

Immár ötödször választotta meg Orbán Viktort miniszterelnöknek az Országgyűlés. A miniszterelnök a hagyományokhoz híven a közjogi méltóságok, valamint a történelmi zászlók előtt tette le esküjét.

Orbán Viktor eskütételét követően a képviselők és a vendégek közösen elénekelték a Himnuszt.

A miniszterelnöknek az esküiratok aláírása után a jelen lévő frakcióvezetők és politikus társai gratuláltak.

Európa, a nyugati ember, benne és vele Magyarország, mi, magyar emberek a veszélyek korába léptünk – jelentette ki Orbán Viktor az ország előtt álló évtizedről megválasztását követő beszédében. A miniszterelnök hangsúlyozta: az évtized a koronavírus-járvánnyal kezdődött és háborúval folytatódott.

A következő évtized legfontosabb feladata, hogy ebből a háborúból kimaradjunk, és megvédjük Magyarország békéjét és biztonságát

– fogalmazott Orbán Viktor.

Az ukrán–orosz konfliktusról szólva kifejtette: a háború a szomszédunkban még hosszú ideig és józan ésszel nehezen felfogható mennyiségű fegyverrel folytatódni fog, és állandó biztonsági fenyegetést jelent majd Magyarországra. Orbán Viktor arról beszélt, hogy nem lesz könnyű kimaradni a háborúból, mert óriási nemzetközi nyomás nehezedik Magyarországra.

Aki fegyvert szállít, fél lábbal már benne is van a háborúban. Mi a béke mellett állunk. A béke épít, a háború rombol. Ezért azonnali tűzszünetet és béketárgyalásokat akarunk, és azt ígérem önöknek, hogy ki fogok tartani az álláspontunk mellett” – mondta a miniszterelnök.

Brüsszel nap mint nap visszaél a hatalmával – folytatta Orbán Viktor, kiemelve, csupa olyasmit akar ránk kényszeríteni, ami nekünk rossz és tőlünk idegen. A miniszterelnök azt mondta, az élni és élni hagyni elv jegyében toleranciaajánlatot tettek a migráció, a gender és most a legutóbb az olajembargó ügyében is. Ezeket, azonban Brüsszelben visszautasítottuk – emelte ki a miniszterelnök.

De mi továbbra sem adjuk föl a határok védelmét, nem bontjuk le a kerítést, és nem engedünk be migránsokat. Megvédjük a családjainkat, a genderaktivistákat nem engedjük be az iskoláinkba. Nálunk az apa férfi, az anya nő, a gyerekeinket pedig hagyják békén. Kitartunk Magyarország békéje és biztonsága mellett, és nem fogadunk el olyan gazdasági intézkedéseket, amelyek tönkretennék a magyar családokat” – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Azt mondta, a most megalakítandó kormány vállalása az, hogy a kibontakozó európai gazdasági válság idején is megőrizze a legfontosabb eredményeket, és nem adja fel legfontosabb céljait. Ilyen nehéz körülmények közepette is vállaljuk, és vállalom, hogy Magyarország előre fog menni és nem hátra – tette hozzá a miniszterelnök.

Orbán Viktor kijelentette:

„Vállalom, hogy megvédjük a teljes foglalkoztatottságot. Vállalom, hogy megvédjük a családtámogatásainkat, vállalom, hogy megvédjük a nyugdíjak értékét, és vállalom, hogy megvédjük a rezsicsökkentést is.”

Hozzátette: Magyarország a következő években is védeni fogja a családokat, és büszke lesz a gyermekeire. A kormányfő hangsúlyozta: a fiatal nemzedék az ország legnagyobb értéke és erőforrása. Ha szétnézünk az országban, akkor mindenütt a hazájukat szerető, a világot értő, nyelveket beszélő fiatalokat lehet látni. Magyarország előtt ezért áll fényes jövő.

„Isten óvja Magyarországot! A Jóisten mindannyiunk fölött, Magyarország mindenekelőtt. Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!”  – zárta eskütételi beszédét a kormányfő.

fecsego.eu/hiradó.hu

Orbán: The most important task for the next decade is to stay out of this war and protect Hungary’s peace and security.
17 May 2022 | post Constitutional Court, Current Affairs Public Life,

Culture, Hungarian Helsinki Committee, Szeged Court, Science / Economy, White House
M12022.05.16. 20:32

Home / Domestic

The Parliament re-elected Viktor Orbán as Prime Minister without abstentions by 133 votes to 27. For the fifth time in the history of Hungary, he is the head of government. After the vote, Viktor Orbán took the oath. In his speech, he emphasized that this decade will be an age of dangers, insecurity and wars, but they will also protect families, overhead cuts and the security of Hungary in difficult circumstances, the M1 Newsletter reported.

This is the fifth time that Parliament has elected Viktor Orbán as Prime Minister. True to tradition, the Prime Minister took his oath before public dignities as well as historical flags.

After the oath of Viktor Orbán, the deputies and the guests sang the Anthem together.

After signing the oaths, the Prime Minister was congratulated by the faction leaders and political associates present.

Europe, the people of the West, in it and with it Hungary, we, the people of Hungary, have entered an age of danger, Viktor Orbán said in a speech following his election a decade before the country. The prime minister stressed that the decade began with the coronavirus epidemic and continued with the war.

“The most important task for the next decade is to stay out of this war and protect Hungary’s peace and security.”

  • said Viktor Orbán.

Speaking about the Ukrainian-Russian conflict, he explained that the war in our neighbor will continue for a long time and with a quantity of weapons that is difficult to understand with common sense, and will pose a constant security threat to Hungary. Viktor Orbán spoke about the fact that it will not be easy to get out of the war, because there is huge international pressure on Hungary.

“He who carries a gun is already half a foot in the war. We stand for peace. Peace builds, war destroys. That is why we want an immediate ceasefire and peace talks, and I promise you that I will stand by our position, ”said the Prime Minister.

Brussels is abusing its power every day, ”Viktor Orbán continued, emphasizing that he wants to force us into something that is bad for us and foreign to us. The Prime Minister said that in the spirit of the principle of living and leaving alive, a proposal for tolerance had been made on migration, gender and, most recently, the oil embargo. However, we rejected them in Brussels, the prime minister said.

“But we still don’t give up border protection, we don’t tear down the fence and we don’t allow migrants in. We protect our families, we do not allow gender activists into our schools. With us, the father is a man, the mother is a woman, and our children are left alone. We insist on the peace and security of Hungary and do not accept economic measures that would destroy Hungarian families, ”Viktor Orbán emphasized.

He said the commitment of the government to be formed now is to preserve the most important results even in the face of the unfolding European economic crisis, and not to give up its most important goals. We undertake even in such difficult circumstances, and I undertake that Hungary will go forward and not backward, the Prime Minister added.

Viktor Orbán stated:

“I undertake to protect full employment. I undertake to protect our family benefits, I undertake to protect the value of our pensions, and I also undertake to protect our overhead cuts. ”
He added: Hungary will continue to protect families in the coming years and will be proud of its children. The prime minister stressed that the younger generation is the country’s greatest asset and resource. If we look around the country, we can see everywhere young people who love their country and understand the world and speak languages. That is why Hungary has a bright future ahead of it.

“God protect Hungary! The Good God is above all of us, Hungary above all. Come on, Hungary, come on, Hungarians! ” – The Prime Minister closed his swearing-in speech.

fecsego.eu/hiradó.hu

Leave a Reply 61 megnézve, 1 alkalommal mai nap |