< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, Fogyasztóvédelem, Közélet, Nav, nébih / Blog article: Pártok-MiHazánk Mi Hazánk: legyen előny, ha egy cég helyieket alkalmaz!

| Mobile | RSS

Pártok-MiHazánk Mi Hazánk: legyen előny, ha egy cég helyieket alkalmaz!    Budapest, 2022. május 23., hétfő (MTI) – Részesítsék előnyben a helyi munkaerőt a közbeszerzési eljárással zajló beruházások során, így kezelve a hátrányos helyzetű területek munkanélküliségét – vetette fel hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Apáti István, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, az Országgyűlés vállalkozásfejlesztési bizottságának elnöke.
    Javaslata lényegeként említette, hogy a közbeszerzési pályázatok értékelésénél vegyék figyelembe, milyen arányban vállalja helyiek alkalmazását a pályázó, és kössenek ki magas kötbért arra az esetre, ha mégis megpróbál kibújni e vállalt kötelezettsége alól.
    Ezzel egyszerre lehetne javítani az építőipar katasztrofális helyzetén és álláshoz juttatni azokat az embereket, akik a gazdasági válság miatt állásukat vesztve a nagyvárosokból visszaáramolnak korábbi lakóhelyükre – mondta. Hangsúlyozta: ezzel a megoldással a közmunkások egy része is értékteremtő feladathoz juthatna.
    Az ellenzéki párt képviselője hozzátette: nagyban segíthetné a korrupció visszaszorítását, ha a kormányzat érvényesítené a helyi alkalmazási kvótát, amire jelenleg is lehetőséget adnak a jogszabályok.
    Apáti István hangsúlyozta: pártja célja az, hogy minél többen végezzenek értékteremtő munkát, a bevétel minél nagyobb hányada maradjon a vállalkozóknál, miközben az utóbbiaknak biztosítják az elegendő számú és képzettségű dolgozót. Hozzátette: mindezzel az ország leghátrányosabb helyzetű vidékein a közbiztonság helyzetét is javíthatják.fecsego.eu/MTI
Leave a Reply 64 megnézve, 1 alkalommal mai nap |