| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Polgárőrök tartották vissza az embercsempészt – letartóztatását indítványozta az ügyészség

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG
6720 Szeged, Stefánia 10. | 6701 Szeged, Pf.: 432
Telefon: (62) 622-651, (62) 622-680 | Fax: (62) 622-689
E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y
Polgárőrök tartották vissza az embercsempészt – letartóztatását indítványozta az ügyészség

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a bolgár férfinak, aki 20 illegális határátlépő csempészésében működött közre.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított azért érkezett az általa vezetett kisbusszal Magyarországra, hogy illegális határátlépőket csempésszen Ausztriába. Az ismeretlenül maradt megbízóitól kapott utasításoknak megfelelően a gyanúsított 2022. május 14. napján 10 körül Ruzsa külterületén felvett az általa vezetett autóba 20 afgán, pakisztáni, indiai állampolgárt. A helyi polgárőrök észlelték a bűncselekményt és a rendőrök kiérkezéséig visszatartották a gyanúsítottat és az illegális határátlépőket.

A gyanúsított utasai a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek.

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon tartandó ülésén fog dönteni.

Szeged, 2022. május 26.

        Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség
Leave a Reply 57 megnézve, 1 alkalommal mai nap |