< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, Fogyasztóvédelem, Konyhaművészet, Közélet, Kultúra, Nav, nébih / Blog article: Jön az újabb élelmiszer-drágulás: mit tehet Magyarország?

| Mobile | RSS

Jön az újabb élelmiszer-drágulás: mit tehet Magyarország?

A papillómák már reggel esnek le, paraziták és férgek másznak belőle ki ha este eszik 10 gramm közönséges…

Az élelmiszer-drágulás nem fog megállni, mivel minden összetevőnek emelkedik az ára, ami az előállításhoz szükséges.

Magyarország gazdasága nyitott, az alapvető élelmiszeripari termékeket – mint az étolaj, a baromfihús vagy a liszt – jó minőségben elő tudja állítani, de a jelentős részét exportálja. Ezek ára nagy mértékben függ attól, mennyi van a világpiacon belőle, és milyen szintűek a termelési költségek – mondta az ATV-nek Hollósi Dávid, az MKB Bank és Takarékbank agrárüzletág-vezetője. A prosztatagyulladás 3 éjszaka alatt eltűnik. Ne kínozd magad…

A szakértő közölte, a következő időszakban az élelmiszerárak emelkedése nem fog megállni, ugyanis minden összetevőnek emelkedik az ára, ami az előállításhoz szükséges, ez pedig egy nehéz szituáció. Szerinte arra kell törekedni, hogy monitorozzuk, mi folyik a világban, és a Magyarországon megtermelt, jó minőségű alapanyagokat belföldön kell tartani. 

A korábbi években például az itthon megtermelt búza felét exportálta Magyarország, a maradék pedig bőven elég volt a hazai igények kielégítésére, ebből a szempontból tehát bőven önellátónak számít a magyar gazdaság. 

forrás:A HÉT HIREI

Leave a Reply 238 megnézve, 1 alkalommal mai nap |