| Mobile | RSS

Az osztrák külügy reagált az Orbán szívrohamát kívánó tévés posztjára

felhőtlen

27°Ckarl pachnerorbán viktorszívrohamausztria

DIEGO RAVIER / AFPNAGYVILÁG

admin

Papp Atilla  2022. 06. 03. 09:3

Kétségkívül ízléstelen és elfogadhatatlan. Ugyanakkor ez egy privát Facebook-fiók, melynek semmi köze nincs az osztrák államhoz

– közölte az Osztrák Külügyminisztérium a Kleine Zeitung nevű osztrák lappal, miután Karl Pachner, az osztrák közmédia egyik ügyvezető igazgatója Facebook posztban kívánt szívrohamot Orbán Viktornak.

Az Osztrák Közszolgálati Televízió és Rádió (ORF) Online lábának vezetője szerda este egy Facebook-bejegyzésben bírálta Orbánt Oroszországhoz való közelségéért. Sajtóértesülések szerint Pachner azt írta:

Egy szívroham méltányos dolog lenne, tekintve testességét és stresszes életét!

A bejegyzést azóta törölték. Csütörtökön a tévés a Facebookon bocsánatot kért a „meggondolatlan és félrevezető megfogalmazásért”, hozzátéve, hogy „természetesen sem Orbánnak, sem senki másnak nem kívánja a halálát”, továbbá „mélységesen sajnálja” a bejegyzését.

Az ügy nagy port kavart az osztrák sajtóban. Heute nevű lap meg is szavaztatta olvasóit arról, hogy Pachnernek le kéne-e mondania botrányos kijelentései után, amire a válaszadók 70 százaléka igennel felelt.

A magyar külügy magyarázatot kér a „botrányos, megdöbbentő megnyilvánulásra”, ezért berendelik az ország budapesti nagykövetét.

fecsego.eu/24.hu

Leave a Reply 104 megnézve, 1 alkalommal mai nap |