< Böngészés > Főoldal / Deszki Közélet, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, Európai Unió Az Európai Unió Tanácsa, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Fogyasztóvédelem, HITA, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság, White House / Blog article: Magas a zsírtartalmuk, mégis védik a szívet: 8 élelmiszer, ami tele van jótékony hatóanyaggalAz egészséges zsírsavakban gazdag, gyulladáscsökkentő, szívvédő hatóanyagokkal teli élelmiszerek a betegségmegelőzésben hasznosak.

| Mobile | RSS

Magas a zsírtartalmuk, mégis védik a szívet: 8 élelmiszer, ami tele van jótékony hatóanyaggalAz egészséges zsírsavakban gazdag, gyulladáscsökkentő, szívvédő hatóanyagokkal teli élelmiszerek a betegségmegelőzésben hasznosak.

szivbarat-dieta-zsiros-etelek

A szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében kulcsfontosságú az életmód, a szívbarát étrendben az egészséges zsírsavakban, ásványi anyagokban, antioxidáns hatóanyagokban gazdag élelmiszerek is kiemelt szerepet kapnak.

A Magyarországon kimondottan gyakori szívbetegségek és azok életveszélyes szövődményeinek megelőzésében az egészségkárosító szokások kiiktatása, a dohányzás elhagyása, a rendszeres testmozgás is lényeges.

Egészséges zsírokban gazdag ételek

A magas zsírtartalom nem feltétlenül jelent rosszat, sőt az egészséges zsírsavakkal teli élelmiszerek a szívbarát diéta fontos alapelemei, hozzájárulhatnak a keringési rendszer és az erek védelméhez is, a koleszterinszint és a vérnyomás csökkentéséhez, az érelmeszesedés megelőzéséhez. 

A tojás koleszterintartalma viszonylag magas, ám egészséges, tele van nélkülözhetetlen ásványi anyagokkal, vitaminokkal, többek közt D-vitaminban, szelénben és omega-3 zsírsavban is gazdag, növeli a hasznos HDL-koleszterin-szintet. A spenótos frittatában levő zöldség a kálium és K-vitamin pótlásában is segít.

A tojás koleszterintartalma viszonylag magas, ám egészséges, tele van nélkülözhetetlen ásványi anyagokkal, vitaminokkal, többek közt D-vitaminban, szelénben és omega-3 zsírsavban is gazdag, növeli a hasznos HDL-koleszterin-szintet. A spenótos frittatában levő zöldség a kálium és K-vitamin pótlásában is segít.Fotó: nata_vkusidey / Getty Images HungaryMÉG 7 KÉP 

(Képek: Getty Images Hungary.)

fecsego.eu/Femina

Leave a Reply 106 megnézve, 1 alkalommal mai nap |