| Mobile | RSS

Megérkeztek a legfrissebb magyar koronavírus-adatok

koronavírus járvány adat napi adat magyra

GLOBÁL

Portfolio2022. június 15. 08:50

Az elmúlt héten összesen 1636 új fertőzöttet regisztráltak Magyarországon, vagyis naponta mintegy 234 ember fertőződött meg hivatalosan. A halálozások száma 23 fő volt az elmúlt héten, ez naponta 3 főnek felel meg. Mindkét adat a csökkenő trend elakadását jelzi, azt ugyanakkor fontos hozzátenni, hogy a heti adatjelentés miatt messzemenő következtetéseket korai lenne még levonni ebből.

A Koronavírus Sajtóközpont lassan másfél hónapja hetente egyszer közli a koronavírus-fertőzötti adatokat. Ezúttal 1636 új pozitív esetet azonosítottak, ami szinte megegyezik a múlt szerdán közölt heti összesített adattal (1646 fő). A járványgörbe csökkenő trendje tehát lényegében a nyár elejére megállt.

Ez látható a járványgörbén is, az új esetek 7 napos mozgóátlaga a múlt heti 235 főről 234 főre csökkent.

koronavirus jarvanygorbe

A múlt héten összesen 23-an veszítették életüket a fertőzéssel összefüggésben, ami szinte megegyezik az azt megelőző hét adatával (24 fő). A halálozások trendje így szintén stagnál.

koronavirus halalozas

▾hirdetés

Kedvező fejlemény viszont, hogy a kórházban ápoltak számának csökkenése tovább folytatódott a múlt héten. Lélegeztetőgépen pedig az egész országban a fertőzés miatt a múlt héttel bezárólag 7-en voltak. Míg az azt megelőző héten 8 főt kezeltek itt.

korhazban apolt koronavirus

A Koronavírus Sajtóközpont tájékoztatása szerint “a járvány visszahúzódása és a magas átoltottság miatt júliustól már csak péntekenként lesz oltás a kórházi oltópontokon, emellett az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, házi gyermekorvostól”. 

A mintavételek számát már egy jó ideje heti bontásban sem közli a Sajtóközpont, így nem lehet látni a pozitivitási rátát, ami az egyik legfontosabb mutató lenne a járványhelyzet alakulása szempontjából.

Az oltási adatok alapján pedig kijelenthetjük: a vakcinafelvételi hajlandóság mára szinte teljesen megszűnt. Átlagosan napi 59 új első oltást adtak be a múlt héten.

koronavirus oltas

Címlapkép forrása: MTI/Vajda János

fecsego.eu/portfolio

Leave a Reply 116 megnézve, 1 alkalommal mai nap |