| Mobile | RSS

Vizsgálat indult Kasza Tibi étrendkiegészítős szektájának reklámjai miatt

Vizsgálat indult Kasza Tibi étrendkiegészítős szektájának reklámjai miatt
Fotó: Instagram/Kasza Tibor Official

RÖVIDENMA, 15:09

A Gazdasági Versenyhivatal vizsgálatot indított a Challenge étrendkiegészítőket forgalmazó Manker Beauty Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel szemben, mivel a cég vélhetően tisztességtelenül, az uniós ágazati szabályozást is megsértve népszerűsíti a termékcsaládot, illetve az ahhoz kötődő „Challenge életmódváltó rendszert”.

A hatóság szerdán azt írta, gyanújuk szerint a cég honlapja, közösségi oldalai, illetve a tulajdonos-ügyvezető Kasza Tibor közösségi oldalai

JOGSÉRTŐ MÓDON SUGALLJÁK A TERMÉKEKRŐL, HOGY AZOK ALKALMASAK LEHETNEK BETEGSÉGEK MEGELŐZÉSÉRE, KEZELÉSÉRE VAGY GYÓGYÍTÁSÁRA.

A közlemény szerint jogsértők lehetnek a reklámok egyes, egészségre gyakorolt hatásokra vonatkozó állításai, a cég emellett vélhetően megalapozatlan, megtévesztő információkat közöl egyes termékek összetételéről is.

A GVH hangsúlyozta, a versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés bizonyítására irányul, lefolytatására három hónap áll rendelkezésre, de ez indokolt esetben meghosszabbítható.

Kiscicáim, drágáim

Kasza Tibi legújabb vállalkozásáról, a „Challange családról” Pottyondy Edina készített nemrég videót, melyből kiderül, hogy a fogyás-bizniszben szárnypróbálgató celeb és felesége sokszorosan túlárazott étrendkiegészítőket árul a szektaként viselkedő rajongóiknak, akiket egyébként Kasza az élő bejelentkezésekben rendre csak „kiscicáimnak, édeseimnek, drágáimnak” szólít.

fecsego.eu//

Leave a Reply 95 megnézve, 1 alkalommal mai nap |