| Mobile | RSS

Orbán dühönghetett mikor ezt meghallotta – Keresztül húzták a számításaikat!

Írta G. Kovács Károly -2022-06-11   M

Orbánék abban a hitben lehettek, hogy mindent – még a gazdasági válságot is -, más, tőlük független külső okokra foghatják, azonban az ellenzéki párt lépése keresztül húzta a számításaikat!

Azt mindenki a saját pénztárcáján érezheti, hogy súlyos gazdasági válságba sodródott az elmúlt években az ország, állítson bármit is a kormánykommunikáció. Ennek pedig csak az egyik oka a szomszédságunkban dúló háború, hiszen már előtte sem volt rózsás az ország helyzete.

Az is egyértelműen kijelenthető, hogy Orbánék kormányzása alatt sokkal magasabb az államadósság, mint 2010-ben volt, pedig akkor egy nagyon súlyos világgazdasági válság után voltunk. Sőt, a forint is soha nem látott mélységekben van, ez pedig tovább növeli az emberek kiadásait!

Az MSZP szerint az ilyen nehéz helyzetben olyan jóléti intézkedésekre van szükség, amik válságállóvá teszik a családokat és a kisvállalkozásokat. Ilyen lenne például az elavult épületek szigetelése, ami jelentősen csökkentené a rezsiköltségeket vagy a rászorulóknak nyújtott élelmiszertámogatás. Ezeket az intézkedéseket pedig még az Európai Unió is támogatná, mint Romániában is, ahol EU-s forrásokból valósították meg az élelmiszertámogatást.

A probléma az, hogy a Fidesz nem tudja lehívni az uniós forrásokat, mert nem vállal garanciát arra, hogy a pénzt közvetlenül az emberekhez juttatja a fideszes oligarchák helyett – áll a párt közleményében, majd hozzáteszik:

AZ MSZP ÚJRA KEZDEMÉNYEZI, HOGY MAGYARORSZÁG CSATLAKOZZON AZ EURÓPAI ÜGYÉSZSÉGHEZ.

Az ellenzéki párt lépése pedig sarokba szorította a Fideszt, hiszen ha nincs félnivalója a kormánypártnak, akkor támogatja a kezdeményezést, és ezzel elhárulnak azok az akadályok, amik miatt most nem jut elég támogatás az emberekhez.

fecsego.eu/PestiBulvár

Leave a Reply 207 megnézve, 1 alkalommal mai nap |