| Mobile | RSS

Életét vesztette az erdőben magára hagyott csecsemő

hirado.hu2022.06.17. 10:58

Minden orvosi erőfeszítés ellenére a kórházban életét vesztette az az újszülött gyermek, akit anyja hagyott magára a márfai szőlőhegyen. A kicsit a magyar rendőrök, a horvát kollégák jelzése alapján kezdték el keresni.

Ahogy arról a hirado.hu korábban beszámolt: a horvát társszervek értesítették csütörtök éjszaka a magyar rendőröket arról, hogy az eszéki kórházban elláttak egy nőt, aki vélhetően előző délután Magyarország területén megszülte a gyermekét, majd magára hagyta. A 31 éves horvát állampolgárságú nő ellentmondásos információkat adott arról, hogy pontosan hol adott életet a gyermeknek, azonban a rendőrök a horvát társszervek segítségével beszerzett adatok alapján kutatásba kezdtek, amelynek eredményeképpen Márfa szőlőhegyen még aznap délután megtalálták az életben lévő újszülöttet – olvasható a police.hu oldalon. 

A kutatásban egy orvosi végzettséggel rendelkező rendőr is részt vett, a csecsemőt a megtalálás után szakszerű ellátásban részesítette egészen a mentők kiérkezéséig, akik ezután átvették a gyermek ellátását, majd kórházba szállították.

A rendőrség péntek délelőtt a kicsi halálhírének bejelentésével egyidőben azt közölte, hogy tekintettel arra, hogy a gyermek életét vesztette, a bűncselekmény minősítése megváltozott. A nő ellen tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt nyomoz a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

fecsego.eu/híradó.hu

Leave a Reply 106 megnézve, 1 alkalommal mai nap |