| Mobile | RSS

Több hektáron ég a gabona Makó és Martfű környékén, Szabolcsban lakóházakat kellett kiüríteni

Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád-Csanád és Szabolcs megyében is van dolguk a tűzoltóknak.

Több hektáron ég a gabona Makó és Martfű környékén, Szabolcsban lakóházakat kellett kiüríteni
Fotó: MTI/Varga György

SÁFRÁNY NORBERTMA, 15:22

Több hektáron gyulladt ki a gabona az Alföldön Jász-Nagykun-Szolnok és Csongrád-Csanád megyékben hétfőn.

katasztrófavédelem tájékoztatása szerint Martfű külterületén 15 hektáron égett a lábon álló gabona és öt hektáron a tarló.

A TŰZ BETÖRT A KÖZELI ZÁRTKERTEKBEN IS, AHOL EGY 10 NÉGYZETMÉTERES MELLÉKÉPÜLETET TELJES EGÉSZÉBEN ELPUSZTÍTOTTAK A LÁNGOK, ILLETVE FELROBBANT EGY GÁZPALACK IS.

Senki nem sérült meg. A tűzoltók megfékezték a lángokat.

Makó-Rákos külterületén is lángol

Szintén több hektáron ég a lábon álló gabona és a tarló Makó-Rákos külterületén. A lángok veszélyeztetik a Körös-Maros Nemzeti Park védett területét és egy közeli szarvasmarhatelepet.

A 4-es kiemelt fokozatú tűz oltásában mintegy harminc tűzoltó és több erőgép is részt vesz. Utóbbiakkal igyekeznek körültárcsázni a területet, de a munkát nehezíti a föltámadó szél.

Szabolcsban bozótos és szemét ég

A katasztrófavédelem tájékoztatás szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is nagy erőkkel zajlanak az oltási munkálatok. Ott öt-hat hektáros területen ég a szárazfű, a bozótos és a szemét Nyírbátorban, a Táncsics utcánál. Mivel a tűz a Ságvári utca lakóházait is veszélyezteti, a nyírbátori hivatásos tűzoltók tíz lakóházat ürítettek ki, negyven lakó hagyta el ideiglenesen otthonát.

fecsego.eu/Röviden

Leave a Reply 78 megnézve, 1 alkalommal mai nap |