< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Az Európai Unió birósága, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, Európai Unió Az Európai Unió Tanácsa, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: USA-külpolitika-bevándorlás Az amerikai kormány a határmenti városokból az ország más területeire szállítaná a migránsokat

| Mobile | RSS

USA-külpolitika-bevándorlás Az amerikai kormány a határmenti városokból az ország más területeire szállítaná a migránsokat



Beregi Balázs, az MTI tudósítója jelenti:
    Washington, 2022. június 20., hétfő (MTI) – Az amerikai kormány azt tervezi, hogy a túlterhelt határmenti városokból az ország más területeire szállítja a migránsokat – jelentette hétfőn az amerikai sajtó.

    A New York Post című amerikai napilap írása szerint Alejandro Mayorkas amerikai belbiztonsági miniszter buszokkal szállítatná el a határ menti városokból a bevándorlókat, ezzel könnyítve a túlterhelt települések helyzetén. Az NBC amerikai televízió birtokába került minisztériumi dokumentumok szerint egyes migránsokat a többi között Los Angelesbe, Albuquerquebe, Houstonba és Dallasba vinnék.     Hétfőn August Pfluger, Texas állam republikánus kongresszusi képviselője levelet küldött a belbiztonsági miniszternek, amelyben aggodalmának adott hangot amiatt, hogy a kormány migránsokat küldene a texasi San Angelo városába is, amelynek infrastruktúrája – mint Pfluger fogalmazott – csak “korlátozottan alkalmas a nagy beáramlás kezelésére”.
    “San Angelo barátságos közösség, de a település nem jelentkezett önként erre a feladatra, és nem is felelős a határon kialakult válságos helyzetért” – mondta Pfluger a New York Postnak. “Ez a helyzet a belbiztonsági minisztérium rövidlátó politikájának közvetlen eredménye, amely ösztönzi az illegális bevándorlást” – tette hozzá a kongresszusi képviselő.
    Jelenleg azokat a bevándorlókat, akik illegálisan lépik át az Egyesült Államok határát, és menedékjogot kérnek, szabadon engedik, miután a határőrség és az amerikai bevándorlási és vámügyi hatóság (ICE) nyilvántartásba vette őket. A migránsok általában az Egyesült Államok belsejében lévő városokba szeretnének eljutni, és nem tervezik, hogy a határ menti közösségekben maradnak. Azonban amíg arra várnak, hogy buszjegyet vagy repülőjegyet kapjanak a végső úticéljukig, általában ezekben a mexikói határ közelében fekvő településeken maradnak.
    Ha a migránsokat a határ menti városokból más közösségekbe szállítják, az “a határ menti közösségekre nehezedő nyomás egy részét enyhíti, viszont más közösségekben problémát okoz majd” – mondta Robert Beau Nettleton, a Texas állambeli Val Verde megye közigazgatási biztosa a New York Postnak.
    “Még mindig sokan vannak az Egyesült Államok nagyobb városaiban, akik nem gondolják, hogy probléma van a határon. Nem foglalkoznak vele. Amikor majd elkezdik a több ezer migránst kitenni a hátsó udvarukba, akkor talán megértik, hogy valóban létezik a probléma” – tette hozzá Nettleton, aki a bevándorlók költöztetését csak “politikai trükknek” nevezte.
    Nem ez az első alkalom, hogy migránsokat szállítanak buszokkal a határmenti településekről az ország belsejében fekvő városokba. Greg Abbott, Texas állam republikánus kormányzója április óta több mint 2000 bevándorlót küldött az Egyesült Államok szövetségi fővárosába, Washingtonba.
    A szövetségi kormányzat ugyanis április elején megkezdte a migránsok átszállítását a határról Uvalde nyugat-texasi városba. Ez a texasiak jó részében felháborodást keltett, és Abbott bejelentette, hogy a határról egyenesen az Egyesült Államok fővárosába küld buszokat az országba belépő menekültekkel. Őket a törvényhozás központi épületéhez, a Capitoliumhoz szállítják. Ott “a Biden-kormánynak lehetősége nyílik közvetlenül ellátni azokat az embereket, akiket ők engedtek át a határon” – jelentette ki Abbott még áprilisban.

fecsego.eu/MTI

Leave a Reply 78 megnézve, 1 alkalommal mai nap |