| Mobile | RSS

Maróth Gáspár: Minden lehetséges forgatókönyvre felkészült a magyar kormány

PESTISRÁCOK.HU

Maróth Gáspár exkluzív interjút adott a HírTV-nek, melyben a magyar haderőfejlesztésről és a NATO terveiről is beszélt. A politikus kiemelte, nem szabad felülni annak a hisztériakeltésnek, amelyet egyesek szándékosan generálnak a konfliktus kiszélesítése érdekében. Szavai szerint ugyanakkor arra is ügyelni kell, hogy a harcok ne terjedjenek túl Ukrajna határán.

Nem egységes a NATO és az európai uniós tagállamok álláspontja az ukrán-orosz háborút illetően – nyilatkozta a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkára a HírTV-nek.

Próbáljuk kevésbé magunkra engedni a hisztériát, ami kialakult a világban. A magyar kormány racionális álláspontot foglal el, másokhoz mérten. Ettől függetlenül készülni kell egy legrosszabb forgatókönyvre is. De egyelőre nem tartunk itt, hogy ezek érvényesüljenek. Ezért is nagyon világos a magyar kormány álláspontja, hogy mindent, amit csak lehet, meg kell tenni a béke elérése érdekében

– fogalmazott Maróth Gáspár.

Korábban a PestiSrácoknak arról beszélt, Magyarország felkerült a világ hadiiparának a térképére és a haderőfejlesztés tekintetében is a NATO-ban az elit klubba tartozik. A PestiTV műsorában pedig kifejtette, véleménye szerint a negatív paradigmaváltás akkor volt hazánkban, “amikor egy 250 ezer fős haderő lecsökkent a tizedére. Ehhez társult egy politikai elszigetelés, ami a leépítést is hozta magával. Majd ezt követte az, amikor 2015-ben szembesültünk a migrációs problémával.”

Reális veszély volt arra, hogy katonai veszély fenyegeti az országot; aki azt mondja, hogy ez nem így van, az politikai kalandor

– húzta alá a műsorban.

Maróth Gáspár fegyverzeti igazgató 2016-tól kapcsolódott a haderőfejlesztésbe, a vele készített interjúkat ide kattintva találja a PestiSrácok.hu oldalán. A legfrissebb információkat pedig a Hightecforce közösségi oldalon találják a védelmi fejlesztésekről. 

Forrás: HírTV, PestiTV Fotó: PestiSrácok.hu/Horváth Péter Gyula

fecsego.eu/Pesti Srácok

Leave a Reply 56 megnézve, 1 alkalommal mai nap |