| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Ukrán embercsempész letartóztatását indítványozta a főügyészség

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG
6720 Szeged, Stefánia 10. | 6701 Szeged, Pf.: 432
Telefon: (62) 622-651, (62) 622-680 | Fax: (62) 622-689
E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y
Ukrán embercsempész letartóztatását indítványozta a főügyészség

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség hétvégi ügyeleti tevékenysége során letartóztatását indítványozta annak az ukrán férfinak, aki 5 illegális határátlépő csempészésében működött közre.

A megalapozott gyanú szerint a férfi azért érkezett Magyarországra egy személygépkocsival, hogy illegális határátlépőket csempésszen Ausztriába. Az ismeretlenül maradt megbízóitól kapott utasításoknak megfelelően a gyanúsított 2022. június 24. napján éjjel, Ásotthalom külterületén felvett az általa vezetett autóba 5 török állampolgárt. Röviddel az elindulás után a rendőrök igazoltatták a férfit, előállították, majd őrizetbe vették.

A gyanúsított utasai a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek.

A több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Az ügyészi indítványnak a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott és elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Szeged, 2022. június 27.

        Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség
Leave a Reply 50 megnézve, 1 alkalommal mai nap |