| Mobile | RSS

Bejelentették az oroszok: kilőtték Ukrajna egyik csodafegyverét

Bejelentették az oroszok: kilőtték Ukrajna egyik csodafegyverét

Portfolio2022. június 29. 13:15

Bejelentette az orosz védelmi minisztérium, hogy megsemmisítettek egy Franciaország által leszállított CAESAR önjáró löveget Odessza térségében. A CAESAR az ukrán fegyveres erők egyik legütőképesebb tüzérségi rendszere. Az eseményről egy ellenőrizhetetlen hitelességű videó is kering.

Bejelentette az orosz védelmi minisztérium, hogy kilőttek egy Franciaország által Ukrajnának adományozott CAESAR önjáró löveget. Szakértők szerint a CAESAR Ukrajna egyik legjobb tüzérségi fegyvere a frissen leszállított Panzerhaubitze 2000-es és az amerikai M142 HIMARS rakéta-sorozatvető mellett.KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK2022. 06. 08.

Elmondta a szakértő, melyik most a legjobb tüzérségi rendszer az ukrajnai háborúban

A CAESAR kilövéséről oroszpárti OSINT-források keringetnek egy felvételt, rajta az orosz Zvezda logójával. A felvételen egyáltalán nem látszik kristálytisztán a CAESAR SPG, ezért nem lehet megerősíteni pusztán a videó alapján a tüzérségi eszköz megsemmisítését. Sajnos korábban is előfordult már, hogy félremagyarázott, vagy egyenesen hamis videók terjedtek még alapvetően hiteles információkat közlő OSINT-fiókokon keresztül, ezért érdemes ezt az egyelőre csak orosz források által közölt hírt fenntartásokkal kezelni.

Vélhetően ütőképességük miatt a CAESAR lövegek jelentős figyelmet kapnak az orosz médiában. Pár napja azt terjesztették orosz források egy francia ügyvéd Tweetjére hivatkozva, hogy sikerült két darab működőképes CAESAR-t zsákmányolni az ukránokról, melyek már az Uralvagonzavod laborjaiban vannak. Hivatalos forrás erre nem reflektált még orosz oldalon sem és semmilyen bizonyíték nem került elő róla. Az Uralvagonzavod viszont megköszönte Franciaországnak az “ajándékot” Telegram-csatornáján.

Azt még mindig nem tudni, hogy pontosan hány CAESAR-t küldött Ukrajnának a francia kormány, mivel ezt hivatalos források nem közölték, de az ukrán Truha hírportál szerint szerint hat darabról volt szó, melyet újabb hat darabbal terveznek megtoldani a következő hetekben. Ha a mostani orosz bejelentés, videó hitelesnek bizonyul, ez az első megerősített harctéri CAESAR-veszteség, mióta elkezdték gyártani a franciák ezt a tüzérségi eszközt.KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK2022. 06. 21.

Megkapták az ukránok a régóta áhított német csodafegyvert

2022. 06. 10.

Szakadár diplomata: a megadás feltételeiről tárgyalnak a Szeverodonyeckben körülzárt ukrán csapatokkal

2022. 06. 10.

Ukrán katonai hírszerzés: vesztésre állunk a tüzérségi háborúban

2022. 06. 10.

A világ legjobb tüzérségi fegyvereit kapja meg Ukrajna – Ez lesz a csodafegyver, ami legyőzi Putyint?

Címlapkép forrása: Wikimedia Commons

fecsego.eu/portfolio

Leave a Reply 320 megnézve, 1 alkalommal mai nap |