| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Magyar embercsempész letartóztatását indítványozta az ügyészség

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG
6720 Szeged, Stefánia 10. | 6701 Szeged, Pf.: 432
Telefon: (62) 622-651, (62) 622-680 | Fax: (62) 622-689
E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y
Magyar embercsempész letartóztatását indítványozta az ügyészség

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a férfinak, akit hétfőn értek tetten embercsempészésen Csongrád-Csanád megyében.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított ismeretlen megbízó utasítására 2022. június 25. napján 6 óra körüli időben furgonjával a déli határszakaszhoz hajtott, ahol a járműbe felvett az előzőleg ismeretlen tásai által a zöldhatáron illegálisan átkísért külföldieket, majd velük Nyugat-Európa felé indult. Röviddel indulását követően, Szeged-Szőreg belterületén a határrendészet és a honvédség járőrei ellenőrzésre megállították. A gyanúsított a kocsiból kiugrott és futva menekülni kezdett, azonban megbotlott és elesett, így a helyszínen elfogták és előállították.

A rendőri intézkedéskor a jármű rakterében talált, magát szír állampolgárnak valló 27 határsértő sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét igazolni nem tudta.

A járási ügyészség az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a többszörösen büntetett előéletű gyanúsított letartóztatásának elrendelését a szökés-elrejtőzés, az eljárás meghiúsítása valamint a bűnismétlés veszélye okán indítványozta.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság a mai napon tartandó ülésén fog dönteni.

Szeged, 2022. június 29.
Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség

Leave a Reply 316 megnézve, 1 alkalommal mai nap |