< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek, Fogyasztóvédelem, főszerkesztő blogja, HITA, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság, Tudomány/gazdaság, White House / Blog article: Egészségügy-ellátás-ünnep Semmelweis-nap – Ma zárva lesznek az orvosi rendelők és a gyógyszertárak

| Mobile | RSS

Egészségügy-ellátás-ünnep Semmelweis-nap – Ma zárva lesznek az orvosi rendelők és a gyógyszertárak    Budapest, 2022. július 1., péntek (MTI) – Zárva lesznek ma a háziorvosi, a fogorvosi és a szakorvosi rendelők, valamint a védőnői tanácsadók és a gyógyszertárak; a Semmelweis-nap, július 1-je az egészségügyben dolgozók számára munkaszüneti nap.

    A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) tájékoztatása szerint a folyamatos egészségügyi ellátás érdekében az egészségügyi szolgáltatók a sürgős esetek ellátását az ügyeleti rend szerint biztosítják. Ez vonatkozik a háziorvosi és a kórházi ellátásra is.
    A háziorvosi rendelők betegforgalmi bejáratánál jól látható helyen fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt- és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát.
    A gyógyszerellátás a legtöbb településen szintén ügyeleti rend szerint lesz biztosított. Az ügyeleti vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról (az adott településen vagy megyénként, akár kilistázva) az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) honlapján lehet tájékozódni, az ogyei.gov.hu/gyogyszertarkereso/ elérhetőségen.
    A Semmelweis-nap a magyar egészségügy napja, amelyet Semmelweis Ignác orvos, “az anyák megmentője” születésnapján, július 1-jén tartanak.


fecsego.eu/MTI

Leave a Reply 136 megnézve, 1 alkalommal mai nap |