| Mobile | RSS

Böjte Csaba felettesei belső vizsgálatot indítanak a gyerekbántalmazásos botrány miatt

PESTISRÁCOK.HU

Az Erdélyi Ferences Rendtartomány belső vizsgálat keretében ellenőrizné a Dévai Szent Ferenc Alapítványt, ugyanakkor a szervezet hangsúlyozta azt is, hogy kiállnak Böjte Csaba mellett, aki felszólította a kollégáit, bárki bármilyen rendellenességet lát, tapasztal az alapítvány intézményeiben, azonnal jelezzék neki.

Az Erdélyi Ferences Rendtartomány belső vizsgálatot indít a Dévai Szent Ferenc Alapítványnál, levonja a konzekvenciákat és még nagyobb elővigyázatossággal folytatja a munkáját – fogalmazott Urbán Erik, a ferences rend erdélyi tartományfőnöke jelentette be a Romkat.ro-nak. Urbán Erik a római katolikus hírportálnak azt mondta, Böjte Csaba testvérrel rendszeresen konzultált az ügyről, és teljes mértékben az állami törvények, a rendőrségi kivizsgálás során a nyomozók, a bírósági fázisban az ügyvéd rendelkezései szerint jártak el, alávetették magukat a szükséges eljárásnak.

Egyetlen, eléggé el nem ítélhető bűnös gaztettei a harminc év minden napjának minden jó cselekedetét, sok ártatlan, önzetlen ember áldozatos munkáját, a felépített védőháló egészét nem teheti semmissé

– mondta Urbán Erik.

Korábban Böjte Csaba arról beszélt, szó sem volt az ügy eltussolásáról, hiszen éppen ő jelentette fel az elkövetőt, K. Sz.-t a Hargita megyei gyermekvédelmi igazgatóságnál. Mint kiemelte, a román hatóságok nagyon alapos munkát végeztek, igyekeztek kétséget kizáróan minden körülményt és tettet feltárni, hogy teljes képet kaphassanak. Böjte Csaba kiemelte, hogy K. Sz. magányos elkövető volt, majd hozzátette: ha az alapítvány más munkatársa is sáros lett volna, a román hatóságok „nekünk is adtak volna egy pár évet!”.

Forrás: Romkat.ro; Fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok

fecsego.eu//

Leave a Reply 54 megnézve, 1 alkalommal mai nap |