| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Betondarabokat hordott az úttestre – vádat emelt az ügyészség

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG
6720 Szeged, Stefánia 10. | 6701 Szeged, Pf.: 432
Telefon: (62) 622-651, (62) 622-680 | Fax: (62) 622-689
E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y
Betondarabokat hordott az úttestre –
vádat emelt az ügyészség

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki tavaly nyáron, két megyebeli kistelepülés közötti közúton emelt betonakadállyal veszélyeztette a közlekedők biztonságát.

A vádirat szerint a vádlott 2021. június 11. napján, a délutáni órákban, ittas állapotban három betondarabot hordott az úttestre, melyeket az út mentén, fák tövében talált. A kisteherautóval és ahhoz csatolt pótkocsival ezután ott haladó sértett nem tudta kikerülni a sávjában elhelyezett akadályokat, és a furgonja bal első kerekével áthajtott azokon, ami miatt a jármű gumiabroncsa és acélfelnije is megrongálódott.

A férfi az úttestre tett akadályokkal veszélyeztette az ott közlekedők valamint a sértett életét, testi épségét. Az eset következtében a járműben 55.000 Ft-os kár keletkezett.

A vádlottat járási ügyészség különös visszaesőként elkövetett közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett valamint rongálás vétsége elkövetésével vádolja.

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni. Az ügyészség mértékes indítványában 1 év 2 hónap börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratában arra az esetre, ha a terhelt az előkészítő ülésen a bűnösségét beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

Az esettel összefüggésben a rendőrség készített fotókat.

Szeged, 2022. július 6.

        Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség
Leave a Reply 100 megnézve, 1 alkalommal mai nap |