| Mobile | RSS

Ez drága mulatság lesz

aHang <posta@ahang.hu> küldőtől 2022-07-11 13:01RA személyes adatok védelmében a távoli erőforrások blokkolva vannak. Engedélyezve

Kedves Oláh István László!

Egymilliárd forint közpénzt fizetünk azért, hogy direkt károsítsuk a levegőnket. Hát itt mindenki megőrült? – ezt írtuk körülbelül egy éve, és a helyzet szinte változatlan, idén is minden eddiginél nagyobb szabású augusztus 20-i ünnepségre készül a kormány. Az egyetlen különbség idén az, hogy egyelőre nem tudni, hogy mennyit fizetünk a környezetkárosításért. 

A szemkápráztatásnak hatalmas ára van: a vándormadarak és más állatok, háziállatok mellett az emberek is megsínylik a pénzégetést. Nemcsak a levegőminőség további romlása, hanem az értelmetlen pénzköltés miatt is. 

Tiltakozz az augusztus 20-i tűzijáték ellen – 2020-ban már megakadályoztuk: 

Tűzijáték helyett gazdasági stabilitást!

Az infláció nő, az élelmiszer ára napról napra emelkedik – legalább erre való tekintettel illene megspórolni azokat a százmilliókat, amiket most néhány perc alatt el fognak égetni. 

“A tűzijáték során uszályokról és pontonokról mintegy 40 ezer pirotechnikai eszközt lőnek majd fel 4,3 kilométer hosszan a Margit híd és a Petőfi híd között. Emellett a tavalyihoz képest kétszer annyi, hatszáz drón is hozzájárul majd a látványhoz.” [1]

Tavaly csak a tűzijáték több mint 1 milliárd forintot emésztett fel, és idén még grandiózusabbra készülnek, így nem meredek feltételezés, hogy idén még többe fog kerülni. 

Nem erre van szükségünk. 

Két éve sikerült megakadályoznunk a tűzijátékot, a kormány akkor letett a tervéről, amikor több mint százezren tiltakoztunk – és mi idén sem kérünk a tűzijátékból!

Kérjük, hogy a gazdasági stabilitás, ne a további értelmetlen pénzköltés legyen előtérben. Írd alá a petíciót, tiltakozz a tűzijáték ellen:  

Cirkusz helyett kenyeret!

Üdvözlettel:

aHang

[1] Infostart

fecsego.eu//

Leave a Reply 99 megnézve, 1 alkalommal mai nap |