| Mobile | RSS

Szinte az összes alkalmazottját elbocsájtja egy dabasi cég

OLKT.net

GAZDASÁGKÖZÉLETFrissítve: 2022 júl 22.

A magyar jakuzzigyártó Wellis Magyarország Zrt. dabasi üzeme./Kép. Index

Megosztás

A magyar jakuzzigyártó Wellis Magyarország Zrt. az ukrajnai háború, az energiaválság és a globális gazdasági nehézségek hatásai miatt átszervezést hajt végre, ennek részeként a dabasi üzeméből 300 dolgozót bocsátanak el – közölte a vállalat a tőzsde honlapján csütörtökön.

A tájékoztatás szerint a dabasi üzemben leépítik a medencegyártás egy részét, ezért küldik el a dolgozókat.

A fejlesztési részleg kibővítésével közben új fejlesztési és szolgáltatási központot hoznak létre, valamint továbbra is Dabason marad a magasabb szaktudást igénylő swim spa termékvonal gyártása – írja az MTI.

Az ózdi telephelyet nem érinti a változás – közölték. A közlemény szerint az átszervezések hosszú távon biztosítják a vállalat stabil működését.

A medencegyártással foglalkozó Wellis Zrt. Európa legnagyobb jakuzzigyártójának számít, a masszázsmedencék piacán mára a világ öt legnagyobb cége között tartják számon.

A cég részvényeivel a BÉT Xbond piacán kereskednek 2021-óta.

A Wellis árbevétele 2021-ben 38,4 milliárd forintra nőtt, az előző évi alig 21 milliárd forint után, adózott nyeresége duplázódott, meghaladta a 3,8 milliárd forintot a 2020-as 1,8 milliárd forintot követően.

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 66 megnézve, 1 alkalommal mai nap |