< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság, Sport / Blog article: Labdarúgás-BL-selejtező-Szlovákia BL-selejtező – Óriási készültség közepette megérkeztek a magyar szurkolók

| Mobile | RSS

Labdarúgás-BL-selejtező-Szlovákia BL-selejtező – Óriási készültség közepette megérkeztek a magyar szurkolók








Gergelics József, az MTI különtudósítója jelenti:
    Pozsony, 2022. július 27., szerda (MTI) – Hatalmas rendőri készültség közepette 17 óra után néhány perccel megérkezett a pozsonyi pályaudvarra a Ferencváros labdarúgócsapatának szurkolóit szállító különvonat.
    A Slovan Bratislava és a Ferencváros párharcának harminc évvel ezelőtti előzményeit ismerve indokolt is volt a készültség a szerdai Bajnokok Ligája-selejtező visszavágója előtt. Roman Mikulec, Szlovákia belügyminisztere már kedd délután írt a közösségi oldalán, hogy a “rendőrök felelősen készülnek a mérkőzésre”.
    “A cél elsősorban az élet, az emberi egészség védelme és a közrend biztosítása” – olvasható a politikus Facebook-oldalán, egyúttal jelezte, a találkozón “biztonsági kockázatok” várhatóak a stadionon belül és kívül.
    Mikulec szerdán délelőtt már nemcsak szlovákul, hanem magyarul is írt közösségi oldalán, ahol leszögezte, “mint minden sport, a futball is elsősorban a fair playről szól”. Mindkét csapat szurkolóitól azt kérte, “viselkedjenek felelősen és emberségesen”.
    “Azt szeretném kívánni, hogy leljék örömüket a mérkőzésben, és civilizált formában élvezzék a 21. század futballját egy 21. századi országban” – írta Mikulec, aki üdvözölte a magyarországi szurkolókat is, majd leszögezte: “az az erőszak, amely a két futballklub 30 évvel ezelőtti, pozsonyi mérkőzését kísérte, nem ismétlődhet meg. Az erőszakos megnyilvánulásokat nem toleráljuk”.
    A politikus szavainak megfelelően a helyi rendfenntartó erők hatalmas, több száz fős létszámmal biztosították a pályaudvart és környékét. A készenléti osztagok mellett lovas rendőrök és vízágyúk is bevetésre készen álltak. A 800 ferencvárosi szurkolót szállító szerelvény, amelyen magyar rendőrök ügyeltek a biztonságra, 17 óra után néhány perccel futott be a szlovák fővárosba, néhányan megdobálták a peronon várakozó újságírókat és fotósokat, de ennél nagyobb rendbontás nem történt.
    A drukkerek fekete egyenpólóban érkeztek, amelynek jobb oldalán az FTC klubszíneinek megfelelően zöld-fehér csík futott végig vízszintesen, ezt az egyesület címere “zárta le”, a bal oldalon pedig a Magyarország címere után a piros-fehér-zöld nemzeti trikolor következett. Felette az a szöveg volt olvasható, hogy “anti slovan”.
    A többnyire Magyarországot és a Ferencvárost éltető magyar szurkolókat aztán a pályaudvar előtti, kordonnal elzárt téren terelték össze, ott kiegészülve az autóval érkező drukkerekkel. Ezt követően felterelték őket különbuszokra, amelyek egyenesen a 2019-ben átadott, 22 500 fő befogadására alkalmas stadionba hajtottak. Az 1200 vendégdrukker már 18.30-kor megtöltötte a számukra kijelölt szektort.
    Múlt szerdán a Slovan hátrányból fordítva 2-1-re győzött a Ferencváros vendégeként, a pozsonyi visszavágót 20.30-tól rendezik. A továbbjutó már biztosan csoportkörös lesz valamelyik európai kupasorozatban, legrosszabb esetben a Konferencia-ligában.



fecsegoe.eu/MTI
Leave a Reply 139 megnézve, 3 alkalommal mai nap |