< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, Európai Unió Az Európai Unió Tanácsa, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék, Tudomány/gazdaság, White House / Blog article: színes-állatok-Japán Elkapták és megölték a Jamagucsi japán várost terrorizáló majombanda egyik tagját

| Mobile | RSS

színes-állatok-Japán Elkapták és megölték a Jamagucsi japán várost terrorizáló majombanda egyik tagját    Tokió, 2022. július 27., szerda (MTI/AFP/AP) – Elkapták és megölték a Jamagucsi japán várost hetek óta terrorizáló majombanda egyik tagját.

    A mintegy félméteres, hétkilós hím japánmakákót specializált vadászok kábították el és ejtették fogságba egy iskola udvarán, majd miután meggyőződtek arról, hogy legalább egy támadás az ő számlájára írható, elaltatták.
    Mivel az ételcsapdák nem működtek, az önkormányzat kábítólövedéket használó vadászokat bízott meg a garázda majmok ártalmatlanításával.
    A majomhorda keddig legkevesebb ötven embert sebesített – karmolt vagy harapott – meg, köztük gyerekeket. Bár a sérülések nem súlyosak, a szokatlan majomtámadásokkal sokat foglalkozik a japán média.
    A hatóságok szerint az egyik bajkeverő “elfogása” valószínűleg nem oldja meg a problémát, mert szemtanúk különböző méretű majmok támadásáról számoltak be, és a lakosok zaklatása az elfogott állat likvidálása után sem hagyott alább.
    A japánmakákók, amelyek a legészakabbra élő majomfajt alkotják, a szigetországban többfelé hozzátartoznak az utcaképhez, szerte a világban jól ismertek azokról a felvételekről, amelyeken termálforrások forró vizében ejtőzve láthatók a tél kellős közepén. A majmok korábban is bosszúságot okoztak a helyi lakosoknak a termés megdézsmálásával, a Jamagucsiban tapasztalthoz hasonló támadássorozat azonban szokatlan.
    A makákók főleg idősekre és gyerekre támadnak, többnyire alattomosan és hátulról. A városi tanács azt javasolja a makákóval szembesülő embereknek, hogy ne nézzenek az állat szemébe, ne tegyenek hirtelen mozdulatot és igyekezzenek a lehető legnagyobbnak látszani, például egy kabát szétnyitásával, majd próbáljanak eltávolodni.
    Az agresszív makákók miatt a jamagucsiak közül sokan esernyőt vagy sövényvágót vesznek magukhoz, ha elmennek hazulról – olvasható a helyi médiában.
    A szakembereknek egyelőre fogalmuk sincs arról, hogy a majmok mitől váltak agresszívvé, és azt sem tudni, honnan jönnek a városba.


fdcsego.eu/MTI

Leave a Reply 82 megnézve, 1 alkalommal mai nap |