< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Sport, White House / Blog article: A Fradi csodálatos játékkal vette be egykori koronázóvárosunkat és jutott tovább a BL-ben!!! – Slovan–Ferencváros 1–4 (0–2)

| Mobile | RSS

A Fradi csodálatos játékkal vette be egykori koronázóvárosunkat és jutott tovább a BL-ben!!! – Slovan–Ferencváros 1–4 (0–2)


Taktikus, érett, játékkal, kiváló védekezéssel és remek helyzetkihasználással 4–1-re nyert a Ferencváros Pozsonyban, a Slovan otthonában és ezzel továbbjutott a BL következő selejtezőkörébe! A hazai vereség után nemcsak futballtudásból, de tartásból is jelesre vizsgázott a magyar bajnok, amely összesítésben 5–3-as, megérdemelt, felejthetetlen és a magyar lélek számára is nagyon sokat érő győzelmet aratott!

Nem úgy sikerült a Ferencváros a pozsonyi Slovan ellen vívott Bajnokok Ligája-párharcának első mérkőzése, ahogyan azt reméltük. Megnyugtató előny kiharcolásában bíztunk, de sajnos a szlovák bajnok jobban használta ki a helyzeteit és győzni tudott a Groupama Arénában. Az előzetes esélyek tehát nem a mieink mellett szóltak a mai visszavágó előtt, de abban azért bízhattunk, hogy a budapestinél sokkal jobb helyzetkihasználással mégiscsak megmenthető még a továbbjutás.

Ezer fanatikus szurkoló kísérte el a Fradit Pozsonyba! Fotó: a Ferencváros hivatalos Facebook-oldala

Ezer fanatikus szurkoló kísérte el a Fradit Pozsonyba! Fotó: a Ferencváros hivatalos Facebook-oldala

A Ferencváros szurkolótábora rendkívüli rendőri készültség mellett érkezett meg Pozsonyba. Már a vasútállomáson rendőrsorfal várta a magyarokat szállító vasúti szerelvényt, majd onnan rendőri biztosítással, különbuszokkal szállították a stadionba a Fradi-szurkolókat. Szerencsére a kezdésig nem érkezett hír rendbontásról, vagy arról, hogy a közismerten rossz viszonyban lévő két tábor között verekedés tört volna ki. A hivatalos információk több mint ezerkétszáz főre tették a biztosításban részt vevő rendőrök számát.

Visszatérve a mérkőzésre: Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője két helyen változtatott a budapesti kezdőcsapaton. Wingo sérülés miatt el sem utazott a csapattal a visszaváróra, Kovacevic pedig nem volt teljesen egészséges, ezért maradt ki, helyükön Botka és Knoester kapott lehetőséget. Így Csercseszov a Dibusz – Botka, S. Mmaee, Knoester, Civic – Laidouni, Esiti – Zachariassen, Tokmac, Boli – Traoré összeállításban küldte harcba fiait. Az összeállítás – amely szerkezetében is azonos volt a budapestivel – mutatta, hogy a Ferencvárosnak az itthoni vereség után mindenképpen győznie kellett Pozsonyban. A hazaiaknál érdekesség volt, hogy Vladimir Weiss vezetőedző kihagyta a csapatból a fiát, Weisst, aki pedig jól játszott Budapesten.

A Ferencváros kezdte a játékot, és sajnos hamar megkaptuk az első sárgát: Laidounit figyelmeztette a játékvezető, jogosan, mert gyors egymásutánban két szabálytalan belépőt is bemutatott. Az 5. percben baloldali beadás után Botka bombázott kapura, de kapáslövése fölé szállt. Egy perccel később a hazaiak végezhettek el szabadrúgást, Dibusz magabiztosan lehúzta a beívelést. Két perc múlva Civic ütközött Medveděvvel, ami után a kazah–cseh játékost le kellett cserélni. Civic vétlen volt az esetnél, a hordágyon levitt Slovan-játékost vastaps kísérte le a pályáról. Helyére Green érkezett.

A Ferencváros játékosai ünnepelnek, miután gólt szereztek a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában játszott pozsonyi Slovan–Ferencváros visszavágó mérkőzésen Pozsonyban 2022. július 27-én. Fotó: MTI/AP/TASR/Martin Baumann

A 14. percben lépett meg először a Slovan: Bargashian lépett ki, lövés helyett be akart passzolni az érkező társaknak, ám beadásába Knoester belelépett, így csak szöglet lett a gólhelyzetből. Az első negyedóra elteltével észrevehető volt, hogy a Fradi nagyon keményen játszik, védőink ellentmondás nem tűrő belépőkkel vétették észre magukat – szerencsére Laidouni egyedüli sárgájával megúsztuk ezeket a belépőket.

A 21. percben ledolgozta hátrányát a Fradi! Civic ívelt be bal oldalról, az oldalvonal mellől, és a középen remek ütemben érkező Boli – kihasználva, hogy a védők elvétették a labdát – kapásból a kapu bal oldalába lőtt (0–1). Gyönyörű gól volt, máris egálban állt a magyar bajnok. Egy perccel később Bargashian került helyzetbe, kissé kisodródva is lövésre szánta el magát; lökete a felső kapufáról vágódott fölé.

A 27. percben a szlovákok is megkapták első sárgájukat, méghozzá De Marco, aki Zachariassennel szemben volt szabálytalan. Ugyanebben a percben Civic szögletét S. Mmaee fejelte rá, épp a Slovan portásának a kezébe. Felpörgött a meccs, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, benne volt a meccsben egy újabb gól, és örömmel mondhattuk, hogy egy újabb Fradi-gól is. Ez pedig meg is érkezett a 30. percben, amikor Fradi-szabadrúgás következett. Ezt Civic végezte el, és Mmaee lövésébe Zachariassen olyan kiválóan tette bele a fejét, hogy a labda a jobb felső sarokba zúdult (0–2). Csodálatos első félórát láthattunk: a Fradi nem csupán ledolgozta az itthon összeszedett hátrányát, de immáron továbbjutásra is állt!

Boli gyönyörű mozdulattal szerzett vezetést a Fradinak! Fotó: a Ferencváros hivatalos Facebook-oldala

Boli gyönyörű mozdulattal szerzett vezetést a Fradinak! Fotó: a Ferencváros hivatalos Facebook-oldala

A 34. percben Traoré és Tokmac keverte meg a Slovan védelmét, de lövőhelyzet végül nem alakult ki. A félidő hajrájához érkezve elmondhattuk, hogy a Fradi nem csupán két góllal vezetett, de alapvetően az is történt a gyepen, amit a zöldek elterveztek. A Slovan előtt igazán nagy lehetőség nem adódott, ami dicsérte a magyar bajnok szilárd védekezését, elől pedig – ellentétben az odavágóval – kíméletlen volt a támadógépezet. Mmaee, Esiti és a fiatal Knoester kitűnően rombolt, Civic és Botka ragyogóan vette ki a részét támadásokból is, Laidouni a tőle megszokott remek szervezést produkálta, a támadók pedig gyakran váltogatták a helyüket, rendre megtalálhatók voltak az indítások által. Jól játszott a Fradi, teljesen megérdemelten vezetett a szünetben!

A félidőben egyik csapat sem cserélt. A 49. perc végén Zachariassennel szemben szabálytalankodtak 22 méterre a Slovan kapujától. A labda mögé Civic állt, és csak kicsit szállt fölé a lövése. Az 54., majd az 57. percben több sárga lapot is kiosztott a játékvezető. Előbb Zachariassen és Kucka páros sárgát kapott, majd Traoré is “besárgult” egy taktikai szabálytalanság után. Egy perccel később Boli lábában volt a harmadik Fradi-gól, de a kitűnő csel után sajnos csak az oldalhálót találta el. Mindenesetre továbbra sem változott a játék képe; inkább a Fradi akarata érvényesült, miközben az idő fogyott.

Civic a Fradi egyik legjobbja volt. Elképesztő védőmunkája mellett a pozsonyiak kapuja előtt is veszélyes tudott lenni.<br /> Fotó: MTI/AP/TASR/Martin Baumann” class=”wp-image-852235″/></figure><p>Civic a Fradi egyik legjobbja volt. Elképesztő védőmunkája mellett a pozsonyiak kapuja előtt is veszélyes tudott lenni. Fotó: MTI/AP/TASR/Martin Baumann</p><p>A Fradi védekezése annyira rendben volt, hogy a Slovan – bár többször is eljutott a tizenhatosig – nem tudott érdemi lövőhelyzetet kialakítani. Ennek ellenére Sztanyiszlav Csercseszov frissített: Boli helyett Vécsei folytatta a játékot. A 70. percben betalált a Slovan: szögletrúgás után De Marco nyolc méterről a hálóba fejelt (1–2). Ez volt az első tisztán kapura menő próbálkozása a pozsonyiaknak, sajnos rögtön be is találtak a hálónkba. Szépítésével döntetlenre hozta összesítésben a párharcot a szlovák bajnok, ami hosszabbítást ígért.</p><p>A 73. percben Tokmac lőtt Civic passzából, kifelé kanyarodó ballábas lövése elkerülte a pozsonyi kaput. Egy percre rá újabb hazai szöglet következett, de szerencsére most fölé szállt a fejes. A játékot a szépítő gól és az újabb pozsonyi szöglet ellenére is a Fradi irányította inkább, ám igazi gólhelyzet a zöld-fehérek előtt sem alakult ki. Elérkeztünk a mérkőzés utolsó tíz percébe, érett a hosszabbítás, miközben mindkét csapat nagyon ügyelt a védekezésére, mert egy kapott gól végzetes lehetett a továbbjutás szempontjából.</p><p>Vladimir Weiss vezetőedző kettőt is cserélt, de ez sem segített. <strong>A 89. percben csodálatos támadásból szerzett gólt a Ferencváros! Nagyszerű passzolgatás után Botka ívelt középre, és Traoré kapásból egyből leadott lövése a szlovák kapuba vágódott (1–3).</strong> Megvolt a kétgólos, továbbjutást érő különbség, miközben a rendes játékidő letelt. És <strong>a hosszabbításban jött az extra ráadás: egy ellopott labdával meglépett a Fradi, Laidouni csapott le rá, és a tizenhatos vonaláról elemi erővel a felső léc alá bombázott (1–4)!</strong></p><h6><strong>A Ferencváros csodálatosan futballozott, abszolút megérdemelten verte ki a pozsonyi Slovant, és kijelenthetjük azt is, hogy dupla lehet az örömünk, mert ez nem csupán egy továbbjutás volt, de a magyar bajnok a lehető legnemesebb módon egyben bosszút is állt a harminc évvel ezelőtt történtekért! A Ferencváros most már egészen biztosan csoportkör-résztvevő lesz, legalább az Európai Konferencia Ligában, de még elérhető természetesen a BL-csoportkör is. Ehhez a jövő héten a Zürich ellen továbbjutó azeri Qarabag ellen játszik majd a következő körben!</strong></h6><p><em>Vezető kép: a Ferencváros hivatalos Facebook-oldala</em></p><p>fecsego.eu/PestiSrácok</p>
	</span>
	
	<div class= Leave a Reply 88 megnézve, 2 alkalommal mai nap |