| Mobile | RSS

Érdekes kijelentéseket tett Toroczkai László

BELPOLITIKAKÖZÉLETFrissítve: 2022 júl 24.

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke./Kép. MTI

Nem hagyhatja szó nélkül a Külügyminisztérium az ukrán katonai hírszerzés vezetőjének kijelentését, miszerint az ukrán hadsereg kész kiűzni Moldovából az orosz békefenntartókat – fogalmazott közleményében a Mi Hazánk.

A Mi Hazánk felszólítja a magyar Külügyminisztériumot, hogy minden nemzetközi fórumon tiltakozzon az ukrán hadsereg esetleges moldovai beavatkozása ellen – közölte a párt elnöke és parlamenti frakcióvezetője vasárnap az MTI-vel.

Toroczkai László közleményében azt írja: ez „dominóhatást” indíthatna el, és arra is felszólította a külügyi tárcát, hogy tegye egyértelművé:

„Románia csak azon a napon egyesülhet Moldovával, amelyik napon Erdély újraegyesül Magyarországgal.”

A pártelnök Kirill Budanovnak, az ukrán katonai hírszerzés vezetőjének bejelentésére reagált, aki arról beszélt: az ukrán hadsereg kész beavatkozni Moldovában annak érdekében, hogy a Transznisztriában (Dnyeszter Menti Köztársaság területén) állomásozó 1500 orosz békefenntartót kiűzzék az országból.

Toroczkai László közleményében azt írta: az ukrán védelmi minisztérium egyik legfontosabb vezetőjének kijelentése a háború kiterjesztéséről szól, ami rendkívül veszélyes, destabilizálhatja az egész térségünket, előszobája lehet a harmadik világháborúnak is.

Egyúttal bátoríthatja a román politikai erőket, amelyek régóta készülnek a Moldovai Köztársaság és Románia egyesítésére – tette hozzá

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 188 megnézve, 2 alkalommal mai nap |